KNBB JUMBO bekerfinale van 30 mei tot en met 2 jun…

[ad_1]
KNBB JUMBO bekerfinale van 30 mei tot en met 2 juni
Wereldbiljarttop in actie bij De Bussel

Theater De Bussel is van 30 mei tot en met 2 juni het decor voor de nationale bekerfinale driebandenteams. In de prachtig ingerichte arena van het theater aan de Torenstraat 10 in Oosterhout zullen verschillende wereldtoppers in actie komen.

Zo speelt de nationale trots en drievoudig wereldkampioen Dick er zijn wedstrijden. Deze Brabander komt uit voor HCR Prinsen uit Haarlo. De huidige nummer één van de wereld Frédéric Caudron (België), met eveneens drie mondiale titels achter zijn naam, is kopman van Dallinga.com uit Sluiskil, waarin ook ex wereldkampioen bandstoten Jean-Paul de Bruijn acte de préséance geeft. L&B Ledermode uit Hoeven heeft Eddy Merckx als eerste man. Merckx liet zich twee keer als sterkste van de wereld kronen en is tweede op de wereldranglijst. MCR, dat de thuiswedstrijden speelt bij De Eekhoorn in Oosterhout stuurt de Deen Thorsten Frings naar De Bussel. De bekende en sympathieke jonge Hagenees Glenn Hofman zal zijn opwachting maken voor SIS Schoonmaak. Hij heeft daar ruggensteun van Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther. STZ Zundert komt onder aanvoering van Roland Forthomme (B) en die brengt zijn landgenoot Peter Ceulemans mee (kleinzoon van de legendarisch Raymond Ceulemans).

Acht teams van vier spelers staan garant voor vier dagen topbiljart. Op woensdag 30 mei wordt het toernooi officieel geopend, waarna om 13.00 uur de wedstrijden beginnen. Ook op donderdag en vrijdag start men om 13.00 uur. Op de finaledag zaterdag 2 juni wordt om 11.00 en 13.30 uur het startschot gegeven voor de halve finales. De finales staan voor 16.00 en 18.30 uur op het programma. Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk.
Alle partijen worden door Kozoom via internet wereldwijd live uitgezonden. NOS Studio Sport verzorgt een samenvatting van finale.

Oosterhouts kampioenschap
Aansluitend aan de nationale bekerfinale worden in dezelfde biljartarena op zondag 3 juni de finalewedstrijden gespeeld om het Oosterhouts kampioenschap driebanden op de matchtafel. Hiervoor hebben zich geplaatst: ’t Hartje van Wanrooij, De Eekhoorn, DKM Tools en Cortini. Dit spektakel begint om 12.00 uur. De twee finalisten ontmoeten elkaar om 15.00 uur.

Jeugdclinics
De hoogste groepen van de basisscholen van Oosterhout worden op donderdag en vrijdagochtend ontvangen in De Bussel. Zij kunnen daar dan kennismaken met de biljartsport en mogen zelf ook onder begeleiding van enkele topbiljarters op de prachtige professionele wedstrijdtafels een balletje stoten. Op deze manier hoopt men de biljartsport en de jeugd wat dichter bij elkaar te brengen. Biljarten is immers een sport, die men, op velerlei niveaus een leven lang kan beoefenen.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.