TSC wint verdiend de derby 1-2 maar wel gelukkig in de slotminuut bij SCO

Voor TSC begon dan vandaag de competitie nadat vorige week de strijd was afgelast. Gelijk een van de derby’s uit bij en tegen SCO. SCO had vorige week met 2-0 verloren bij Gilze en wilde vandaag zeker een punt overhouden. Met een stralend zonnetje en heel veel toeschouwers begon de strijd om 14.00 uur . Binnen 2 minuten was het al bijna raak voor TSC , Marnix van der Velden schoot loeihard binnen maar de paal hield SCO nog overeind. De jarige Joury den Boogert van TSC had zich een mooi cadeau kunnen doen in de 15e minuut. Alleen voor doelman Liam van Roon schoof hij de bal net naast. Een paar minuten later Sandro Ariza alleen voor de SCO doelman zijn inzet ging echter hoog over. TSC domineerde het spel en zocht continu de aanval op . Ze bleven echter slordig met de kansen omgaan en ook de passes onderling waren dikwijls net niet zuiver genoeg. Natuurlijk is het dan wachten op uitbraken en counters van SCO. Die kwamen er ook wel maar die keren dat ze min of meer door kwamen was het TSC doelman Yannick Millenaar die de bal controleerde. Pal voor rust was het tot 2 maal toe weer de SCO doelman Liam van Roon die TSC van het scoren af hield. Na de thee bracht de technische staf van TSC Tyrone Zschusschen voor Marnix van de Velden die vandaag zijn dag niet had. Opnieuw een sterk aandringend TSC en een afwachtend SCO . Toch leverde dat in de 16e minuut wel de voorsprong op voor SCO. Bij een hoge voorzet van rechts maakte Loick Smakman die centraal achterin stond bij TSC een te felle overtreding binnen de zestien. De scheidsrechter zag er een strafschop in die onberispelijk werd binnen geschoten door Tom Rijvers van SCO 1-0. Nu zou TSC het nog moeilijker krijgen. SCO trok zich helemaal terug en hield 1 man in de spits. TSC bracht Samuel van den Haspel voor Wouter van Steijn om nog meer druk uit te gaan oefenen. TSC kreeg vandaag ook diverse vrije trappen maar al deze vrije kansen leverde niets anders op dan zoektochten voor de ballen jongens. Hoog over en ver naast , geen een echt gevaarlijk op het doel. TSC moet daar echt op gaan oefenen zou ik zeggen. Toch kwam dan eindelijk de dikverdiende gelijkmaker er aan in de 33e minuut. Ryan Snoeren dook het strafschop gebied binnen en werd weliswaar niet hard maar voldoende belemmerd in zijn doortocht wat terecht ook een strafschop opleverde. Good old Tyrone Zschusschen haalde beheerst de trekker over 1-1. Met nog een klein kwartier te gaan kreeg TSC weer hoop en zag je het kaarsje langzaam uitgaan bij het hardwerkende SCO. Ryan Snoeren kon gelijk de wedstrijd beslissen maar alleen voor de doelman kon ook hij het niet afmaken. Dankzij hun uitblinkende doelman bleef het nog lang 1-1. Met nog 4 minuten te gaan moest Tim Rubenkamp met een blessure naar de kant en zijn plaats werd ingenomen door Jari van Helvoort. Wel dit bleek even later dus de gouden wissel. Met nog 1 minuut officiële tijd op de klok kreeg Jari net buiten de zestien de bal aangespeeld, en met zijn linker schoot hij hoog en droog de bal loeihard boven in de rechterkruising 1-2. Met nog 4 minuten blessuretijd kreeg TSC nog de beste kansen maar veranderde niets meer aan de eindstand. TSC won verdiend maar moest uiteindelijk heel blij zijn dat de winst was binnen gesleept in de laatste minuten . De druiven voor het hardwerkende SCO waren bijzonder zuur , hun dachten toch minimaal 1 punt over te kunnen houden zo pal voor tijd. HJ

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.