Week van de veiligheid op de zaterdagmarkt 13 oktober

Van 8 tot en met 14 oktober 2018 is het de Week van de Veiligheid! In deze week worden er door gemeente, buurtpreventieteams, politie en brandweer verschillende acties georganiseerd. Zo staat er op de zaterdagmarkt van 13 oktober tussen 9.00 – 16.00 uur een tent waarin gemeente, buurtpreventie, brandweer en politie u informatie geven over brand- inbraakpreventie, buurtpreventie en Meld Misdaad Anoniem. U kunt ook dan ook met de gemeente in gesprek over de veiligheid in Oosterhout.

In tal van buurten zijn en worden er zogenaamde voetjesacties gehouden. Buurtpreventieteams trekken samen met de politie en gemeente op in de aanpak van woninginbraken. Met een voetjesactie laten zij flyers in de vorm van een schoenafdruk achter bij woningen en in bergingen waar zij openstaande of niet afgesloten ramen of deuren aantreffen. Op de flyer staat de waarschuwing: “Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn”. Het doel van deze acties is om mensen bewust te maken van het risico op insluiping als ramen en deuren niet goed zijn afgesloten.

Meld misdaad anoniem
Bij de start van de week van de veiligheid is het contract met Meld Misdaad Anoniem officieel getekend. Bij Meld Misdaad Anoniem kunnen mensen terecht met anonieme tips over criminaliteit. De gemeente wil het melden van misdaad laagdrempelig maken, omdat melden bij de politie soms toch als een hoge drempel wordt ervaren. Door het aangaan van een contract ontvangt de gemeente deze meldingen. Vervolgens gaat de gemeente kijken of de meldingen helpen in de aanpak van openbare orde en veiligheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.