Winnaars fotowedstrijd klimaat en water

De winnaars van de fotowedstrijd ‘klimaat en water’ zijn bekend. De gemeente was op zoek naar mooie, creatieve of grappige foto’s van Oosterhout, die een raakvlak hebben met de klimaatverandering en water. In de zomervakantie kon iedereen zijn of haar mooiste foto insturen.

Woensdagmiddag 17 oktober reikte wethouder Piena de prijzen uit aan de drie winnaars: Ellen Cameron, Regina Kok en Dennis Siemons. Winnaars: gefeliciteerd!

Water is onmisbaar in onze samenleving, we hebben het nodig. Aan de andere kant kan water ook voor overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de hevige regenbuien, die ervoor zorgen dat er water op straat blijft staan of juist aan droogte waardoor schade aan gewassen en natuur kan ontstaan. De gemeente probeert die overlast zoveel mogelijk te beperken. Door slootonderhoud en de aanleg van waterbergingen in de stad, maar ook door ervoor te zorgen dat ons rioolstelsel op orde is. De overheid kan veel, maar niet alles en heeft daarom ook uw hulp hard nodig. U kunt namelijk een belangrijke bijdrage leveren om de wateroverlast te beperken. Door regenwater deels op te vangen in uw eigen tuin, of door ervoor te zorgen dat het riool niet verstopt raakt (door geen natte doekjes in het toilet door te spoelen bijvoorbeeld). En we hebben u nodig om problemen bij u in de buurt te signaleren. U weet immers als geen ander wat er speelt in uw eigen buurt. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw omgeving ook in de toekomst leefbaar blijft.

In het waterloket op de website vindt u meer informatie over allerlei wateronderwerpen: www.oosterhout.nl > inwoners > wonen en leven > waterloket.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.