Het grootste houten aquarium van Nederland blijft langer in het MEK Oosterhout

Met als thema “De Congo stroomt door Oosterhout” werd op 6 oktober het jubileum aquarium van aquariumvereniging De Siervis officieel geopend. Het aquarium is gebouwd door de leden ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vereniging.
En het is niet zomaar een aquarium geworden. Enig navragen heeft geleerd dat dit waarschijnlijk het grootste, van hout gemaakte aquarium van Nederland is. Even wat cijfers. Totaal 13 meter lang, 6000 liter water en door pompen een waterdoorstroming van 20.000 liter per uur. In het aquarium leven in totaal 280 vissen, waaronder een prachtige school van 150 Congozalmen, 80 Afrikaanse barbelen, 40 cichliden (baarsachtigen) en 10 meervallen.
In het begin moest alles nog een beetje wennen en groeien. Maar dat is gelukt. De eerste jonge vissen zijn intussen zelfs geboren en worden door de ouders streng bewaakt. In alle hoeken hebben zich cichliden gevestigd en de zalmen paraderen als een lang lint door het aquarium.
Aanvankelijk zou het aquarium tot 2 december blijven staan. Maar iedereen, inclusief de medewerkers van het MEK, vindt het zo mooi dat men gevraagd heeft dit aquarium langer te laten staan. En dat gaat gebeuren. Het aquarium blijft staan tot en met 7 februari. Kom het dus bekijken. Het is te zien in het MEK, Veerseweg 100 te Oosterhout. Voor openingstijden zie: http://www.mek-oosterhout.nl/openingstijden/.
Wilt u een indruk krijgen van deze tentoonstelling, kijk eens naar de foto’s op http://www.desiervis.nl/jubileum-tentoonstelling/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.