WELKE (THUIS)BAKKER MAAKT DE LEKKERSTE LÜBECKER VAN OOSTERHOUT?

Maak jij zelf al jaren Lübecker en ben je er onder vrienden en familie om geroemd en wordt het tijd dat heel Oosterhout kennis maakt met jouw Lübecker? Misschien maak jij dan wel de Lekkerste Lübecker van Oosterhout!
Genootschap der Zoetheid en de Lekkernijen
Twee weken geleden plaatsten we op onze website en social media een berichtje over de najaarslekkernij Lübecker. We hebben er ongelooflijk veel reactie op gekregen van thuisbakkers en liefhebbers van het roze smulgoed. Lübecker staven of worsten zijn roze rollen marsepein, gevuld met botercrème en/of room met stukjes chocolade. Vaak zijn het staven of staafjes, maar je komt ze ook tegen waarbij de lübeckers de vorm hebben van een rookworst. De naam is afkomstig van de plaats Lübeck in Duitsland. Hier komt de beroemde Lübecker marsepein vandaan die de basis vormt voor de Lübecker staaf zoals wij die kennen. Pieter van der Wulp is een van de echte liefhebbers. Hij richtte ‘Het Genootschap der Zoetheid en de Lekkernijen’ op en gaat met het genootschap op zoek naar ‘De Lekkerste Lübecker van Oosterhout’!
Maak jij Lübecker? Doe dan mee!
‘De Lekkerste Lübecker van Oosterhout’ kent twee categorieën, want naast de plaatselijke (banket-)bakkers weten we dat er ook een flink aantal thuisbakkers zijn die elk jaar met deze lekkernij aan de slag gaan. En dan maakt het natuurlijk niet uit of je normaal gesproken alleen Lübecker voor jezelf maakt, of dat je deze ieder jaar in semi-professionele oplage onder familie, vrienden en kennissen weet te verkopen. Dus naast ‘de lekkerste’ van de professionele (banket-)bakkers zijn we ook benieuwd welke thuisbakker ‘De Lekkerste Lübecker van Oosterhout’ maakt. Ben jij dat?! Meld je dan nu aan via www.zoetheid.nl De winnaar ontvangt naast eeuwige roem een mooie award en mag zijn of haar zoetheid een jaar lang ‘De Lekkerste Lübecker van Oosterhout’ noemen!
Jurering
Eén dag voor de jurering worden de Lübeckers bij de deelnemers opgehaald. Een deskundige jury zal de Lübeckers beoordelen op de volgende criteria:
• Overall smaak (dus de totale smaakbeleving wanneer je één plakje eet)
• Kwaliteit en smaak van de marsepein
• Kleur van de marsepein
• Kwaliteit, structuur en smaak van de roomvulling
• Kwaliteit, soort en smaak van de chocoladestukjes
• Presentatie en verpakking (geldt niet voor thuisbakkers)
Op zondag 18 november zal Sinterklaas tijdens de intocht bekendmaken welke Oosterhoutse bakker en thuisbakker de Lekkerste Lübecker van Oosterhout maken! Meer informatie op www.zoetheid.nl

SAMSUNG CAMERA PICTURES

2 Comments

  1. De verschillende manieren waarop Lubecker marsepein wordt omschreven klopt niet.
    De bereidingswijze is totaal anders. Oud docent Banketbakken

  2. Beste Han,
    Als die recepten niet klopt waar vind ik dan een niet chemisch recept voor die staaf,want de meeste zijn korrelig van structuur en dan gaat het niet om de chocolade.
    Met vriendelijke groet,
    Margo van Ingen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.