Winterpakket voor kinderen met kleine portemonnee

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar uit gezinnen met een kleine beurs komen in aanmerking voor een Winterpakket ter waarde van € 96. Het Winterpakket bestaat uit waardebonnen die bij diverse (lokale) winkels te besteden zijn en vrijkaartjes voor activiteiten. Met dit Winterpakket kunnen de kinderen en jongeren naar eigen inzicht iets voor zichzelf kopen. Dit Winterpakket is een aanvulling op bestaande regelingen. Kinderen moeten zich kunnen ontplooien en ontwikkelen zonder daarin belemmerd te worden door de financiële positie van hun ouders. Deze regelingen ondersteunen daarbij.

Het Winterpakket bestaat uit waardebonnen die bij diverse (lokale) winkels te besteden zijn en vrijkaartjes voor activiteiten. In totaal is er €102.000 beschikbaar voor het Winterpakket, een deel van de zogenoemde Klijnsmagelden, in totaal €250.000. Eerder is van dit budget onder meer de Zomerkaravaan georganiseerd en heeft stichting Leergeld extra budget gekregen. Ook worden 40 verjaardagsboxen van Stichting Jarige Job verloot onder belangstellenden. Verder kunnen professionals VVV-bonnen inzetten voor kinderen. Stichting Leergeld ontvangt budget voor het Sinterklaasfeest.

Kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen tot 110% van het wettelijke sociaal minimumniveau komen in aanmerking voor het Winterpakket. Naar schatting gaat het hier om circa 900 kinderen en jongeren. Dit Winterpakket is een aanvulling op bestaande regelingen voor deze kinderen, zoals de vergoeding van indirecte schoolkosten, zwemlessen, sportieve en culturele activiteiten en het voorzien in bijvoorbeeld computers en fietsen door Stichting Leergeld.
Begin volgend jaar wordt de besteding van de Klijnsmagelden 2018 geëvalueerd.

Het Rijk stelt vanaf 2017 in eerste instantie voor de duur van vijf jaar € 85 miljoen beschikbaar aan gemeenten voor de bestrijding van de gevolgen van armoede onder kinderen (Klijnsmagelden). Het doel van deze middelen is om alle kinderen de kans te geven om op een volwaardige manier mee te kunnen laten doen. Oosterhout heeft voor 2018 € 250.000 ontvangen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.