Stichting Ludens sluit fantastisch orgeljaar af met traditioneel kerstconcert

De Stichting Ludens zet zich (al bijna 12,5 jaar lang) in voor het behoud en het laten klinken voor een zo breed mogelijk publiek van het Maarschalkerweerdorgel van de St. Jansbasiliek, Markt te Oosterhout.
Na een bijzonder drukke herfst met een drietal zeer geslaagde projecten rondom het Maarschalkerweerdorgel (Dierendagproject, Gounod-project en Duke Ellington’s Sacred Concert) staat er dit jaar nog één activiteit op het programma: het traditionele kerstconcert. Dit concert vindt plaats op zondagmiddag 9 december a.s. (aanvang: 15.00 uur/duur: ongeveer 1 ½ uur zonder pauze) en de Stichting Ludens biedt u dit concert ook dit jaar weer gratis aan (vrije gave/collecte tijdens het concert). De jeugd- en gemengde koren van de Basiliek en de St. Laurentiuskerk te Dongen o.l.v. dirigent Frans Bullens m.m.v. diverse solisten, een blazersensemble en de organisten Jan Willems en Ton Stevens zullen u in de juiste kerstsfeer brengen. Omdat het kerstconcert al op 9 december plaatsvindt, zal het concert ook deels in het teken staan van de advent. Er is natuurlijk veel koorzang (door jong en oud), mooie arrangementen voor blazers, orgelmuziek op het Maarschalkerweerdorgel, een kerstverhaal en ook veel samenzang. Kortom, aldus de dirigent, een kerstconcert zoals een kerstconcert moet zijn: met oude en nieuwe gezangen van advent tot kerstmis toe. Van harte aanbevolen dit sfeervolle kerstconcert!
Verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel en de activiteiten van de Stichting Ludens kunt u vinden op de website van de Stichting Ludens: www.stichtingludens.nl of via Facebook.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.