Oosterhoutse kermis is best gezellig

Consultatie van bezoekers, exploitant en binnenstadO

Tijdens de Oosterhoutse Kermis heeft de gemeente Oosterhout een uitgebreide consultatie gehouden onder bezoekers, kermisexploitanten, winkeliers en horeca. De Oosterhoutse Kermis in combinatie met het Zomerfeest is met een dikke voldoende beoordeeld. De gemeente Oosterhout is content met alle feedback en gaat ermee aan de slag voor 2019. De grote uitdagingen voor 2019 zijn het actief werven van gewenste attracties, een optimale en gezellige looproute en het uitbouwen van het Zomerfeest.

De Oosterhoutse bezoekers beoordelen de Oosterhoutse Kermis met een 7,3 en bezoekers van buiten Oosterhout zelfs met een 7,8. Daarnaast bestempelen ze de kermis als ‘gezellig’ en ‘leuk’. Ook het Zomerfeest vindt men een ‘goed initiatief’. Over de locatie zijn wat aanwijzingen gekomen. Deze zijn bekrachtigd door kermisexperts die samen met wethouder Robin van der Helm een rondje over de kermis hebben gelopen. “We gaan de looproute nog eens goed onder de loep nemen, waardoor de attracties beter uit de verf komen en de looproute goed doorstroomt. Ook mag de aankleding wel wat opener en feestelijker,“ aldus de wethouder.

Spookhuis

De kermisexploitanten geven aan dat ze graag op de Oosterhoutse Kermis staan. Ze vinden het een fijn publiek en zijn blij met de inspanningen van de gemeente om de kermis weer op de kaart te zetten. Deze beoordeling helpt mee bij het benaderen van nieuwe attracties, aangezien Oosterhout dan moet concurreren met andere kemissen in het land. De bezoekers geven aan dat ze een achtbaan, glijbaan en een spookhuis missen. Daarop gaat de gemeente Oosterhout nu actief werven onder de exploitanten.

Zomerfeest 2.0

Het Zomerfeest is door bezoekers en de binnenstad goed ontvangen. Zo was er een Caribische dag, een Hollandse avond, een Mosselfeest, een Stille Kermis en een circusmiddag. Het Zomerfeest is samen met de binnenstad en Oosterhoutse organisaties gerealiseerd. Bij de evaluatie en consultatie is gebleken dat het voortzetten van het Zomerfeest een prima uitgangspunt is. Wel wordt gekeken hoe we iedere dag kunnen invullen met een activiteit en hoe we meer partijen kunnen betrekken.

Kermis 2019

De Oosterhoutse Kermis 2019 is van 16 tot en met 21 augustus 2019. Dit is in het laatste weekend van de zomervakantie en deels in de eerste schoolweek. Ook tijdens deze kermis zal een consultatie worden gehouden om te toetsen of de aanpassingen bevallen en hoe we de Oosterhoutse Kermis kunnen optimaliseren in de toekomst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.