Marian Witte voorgedragen als nieuwe burgemeester van Geertruidenberg.

De gemeenteraad van Geertruidenberg heeft vanavond na een extra raadsvergadering mw. Witte (1975) aanbevolen als nieuwe burgemeester van Geertruidenberg. Zij is daarmee de verwachte opvolger van Willemijn van Hees.

Mw M.(Marian) Witte is 43 jaar en moeder van drie kinderen. Zij woont in Oosterhout. Sinds 2010 is zij werkzaam als wethouder in onze gemeente op diverse portefeuilles zoals Ruimtelijke Ordening, bouwen, wonen, mobiliteit, natuur en groen, omgevingswet, volksgezondheid en sport.

Witte heeft Politicologie gestudeerd in Nijmegen. Van 2001-2010 heeft zij als gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen Oosterhout in de gemeenteraad van Oosterhout gezeten. Vanuit haar beroep is zij tevens lid van de raad van toezicht van stichting Zet.

De vertrouwenscommissie heeft in de afgelopen maanden de raadsvergadering voorbereid op basis van de door de raad vastgestelde profielschets. Er hebben 31 kandidaten op de vacature gereageerd. In een besloten raadsvergadering op 17 juni heeft de vertrouwenscommissie verslag gedaan van haar bevindingen. Tijdens de vergadering heeft de raad het besluit genomen dat mw. Witte als eerste kandidaat wordt aanbevolen als nieuwe burgemeester van de gemeente Geertruidenberg.

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij stelt, gehoord het advies van de commissaris van de Koning, een advies op voor de Ministerraad. Na ondertekening van het KB door de Koning en contrasignering door de minister van BZK is de benoeming definitief. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting worden geïnstalleerd op donderdag 10 oktober.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.