Twee mannen aangehouden na achtervolging

Na een korte achtervolging in Oosterhout zijn maandagochtend 17 juni 2019 om 2 uur twee verdachten aangehouden met behulp van de uitpraatprocedure.

Twee mannen reden op de Tilburgseweg toen zij de aandacht trokken vanwege hun hoge snelheid. Een gegeven stopteken werd genegeerd waarop de agenten de achtervolging inzetten. Dankzij een botsing van het voertuig van de agenten tegen de doorrijders kwamen zij tot stilstand en konden de twee mannen uit Oosterhout aangehouden worden.

Uitpraatprocedure

De twee verdachten zijn vanuit de auto aangehouden met behulp van de uitpraatprocedure. De procedure om een gevaarlijke verdachte, die in een auto zit, aan te kunnen houden op een veilige manier bestaat al lang. De verdachte wordt met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en zo aangehouden. De politie Rotterdam heeft een filmpje gemaakt waar agenten, nog in het oude uniform, laten zien hoe de procedure verloopt: https://youtu.be/rXYtDEue5eY

De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. De 23-jarige bestuurder bleek een geschorst rijbewijs te hebben en zit momenteel nog vast voor verder verhoor. De passagier is vrijgelaten en wordt nergens van verdacht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.