Feestelijke opening watertappunten bij speelveldjes nieuwe Herstraat en Kamerlingh Onneslaan

Kinderen uit de wijk Oosterheide en de Contreie openden afgelopen week een watertappunt op het speelveldje bij de nieuwe Herstraat en bij kindcentrum de Ontdekking.

Water drinken is goed voor ons, dat weten we allemaal. De gemeente Oosterhout en Brabant Water hebben ervoor gekozen om in het kader van een gezonde leefomgeving voor kinderen te investeren in JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Met het plaatsen van watertappunten bij een speel- en wandelplek, bewegen we zowel kinderen als volwassenen tot het drinken van gezond kraanwater in plaats van frisdranken. Frisdranken zijn mede de oorzaak van overgewicht onder met name jongeren.

Drinkwater uit openbare watertappunten is ook duurzaam! Het spaart immers de aanschaf van plastic wegwerpflesjes die belastend zijn voor het milieu. Jaarlijks worden er in Nederland 500.000 flesjes weggegooid. Dat is helemaal niet nodig! De productie en het transport van flessenwater is verder duur en veroorzaakt veel CO2-uitstoot. Door het plaatsen van een watertappunt op een openbare plek, kunnen zowel bewoners als bezoekers van Oosterhout op elk moment van de dag lekker en betrouwbaar water tappen. Op deze manier is er ook minder zwerfvuil op straat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.