Gemeente Breda en BUas roepen inwoners op tijdelijk internationale student in huis te nemen

De (inter)nationale aantrekkingskracht van Breda University of Applied Sciences maakt dat alle zeilen bijgezet worden, om te zorgen dat alle eerstejaars studenten op tijd onderdak krijgen. Daarom start BUas, in samenwerking met Gemeente Breda, een campagne waarin Bredanaars gevraagd wordt om de studenten die nog geen kamer hebben gevonden tijdelijk huisvesting aan te bieden. Er worden alternatieve opvanglocaties bekeken en de hogeschool lanceert in samenwerking met de gemeente een campagne om de Hospita Regeling onder de aandacht te brengen in de omgeving. In de campagne wordt een oproep gedaan aan medewerkers van Breda University of Applied Sciences en de Bredase bevolking om te bekijken of er mensen zijn die tijdelijk onderdak kunnen verzorgen voor de studenten.
De Hospita Regeling Bredanaars die een kamer over hebben en die bereid zijn die tijdelijk te verhuren, kunnen voor meer informatie contact opnemen met de Housing Buddy van Breda University of Applied Sciences via accommodation@buas.nl, tel.: 06-39012395. Er mogen 1 of 2 studenten in huis worden genomen zonder een vergunning nodig te hebben. Een kamer mag belastingvrij worden verhuurd tot maximaal €5.367,- per jaar. Gemeente Breda heeft vastgesteld dat dit soort afspraken onder de Hospita Regeling vallen. Deze regeling geldt ook voor de gemeente Oosterhout.
Internationale studenteninstroom “Ieder jaar zet de afdeling student office van BUas zich de hele zomer in om alle nieuwe internationale studenten van passende en veilige woon- ruimte te voorzien. In de zomer is er altijd een piek en is de vraag naar kamers het grootst. Vooral voor internationale studenten is huisvesting urgent, aangezien zij geen mogelijkheid hebben om op en neer te reizen, en omdat zij zich in een voor hen onbekend land bevinden. Door de combinatie van krapte op de huurwoningmarkt en een groot aantal internationale instromers uit landen als bijvoorbeeld Italië, is huisvesting dit jaar een grote uitdaging. Er wordt nog steeds met man en macht ge- werkt aan het vinden van passende woonruimtes voor tientallen inter- nationale studenten. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om daarin, samen met de gemeente, naar oplossingen te zoeken”, aldus Elisabeth Minnemann voorzitter van College van Bestuur, van BUAS.     

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.