Lezing “De Surinaamse diamanten in het oerwoud” bij aquariumvereniging De Siervis

Op maandagavond 7 oktober om 20.00 uur organiseert aquariumvereniging De Siervis in het MEK, Veerseweg 100 in Oosterhout een lezing over de natuur van Suriname. De lezing wordt gehouden door Hans Meulblok en Theo van Meegen. Beiden hebben een ruime ervaring met reizen door het oerwoud van Suriname.

In deze lezing nemen de sprekers u mee naar het Surinaamse oerwoud en tonen u de diverse locaties die ze door de jaren heen bezocht hebben.

Ze tonen filmopnamen van het prachtige oerwoud, onderwateropnamen van vissen die wij in ons aquarium houden, nacht kikkers, pijlgifkikkers, slangen en andere reptielen.

Ze laten de habitat van vele kikkers en hagedissen zien. Een grote verscheidenheid aan planten die wij in ons terrarium kunnen houden o.a. Bromelia’s en Tillandsia’s,  passeren de revue. Suriname kent ook een rijk vogelleven. Vele vertegenwoordigers hiervan komen voorbij gevlogen. Natuurlijk worden ook de mensen die in het oerwoud leven, zoals de Boscreolen en Indianen, niet vergeten.

Dit alles en meer laat u een prachtige avond beleven met vele adviezen voor de verzorging van vissen, kikkers en hagedissen in ons aquarium of terrarium.

Ook belangstellenden, die nog geen lid van de vereniging zijn, worden van harte uitgenodigd. De koffie staat bruin.

Meer informatie kunt u vinden op www.desiervis.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.