VV Oosterhout zaterdag 1 kopje onder in Sprangs geweld

Het eerste gewin bleek maar eens kattengespin

Zaterdag 7 maart de returnwedstrijd tegen SSC’55 uit Sprang Capelle voor de zaterdag 1 van VV Oosterhout. De thuiswedstrijd werd tot frustratie van de Sprang Capellenaren door VV Oosterhout met 3-1 gewonnen. Vandaag zou het in het hol van de leeuw op sportpark van Wijlen anders gaan zo was de verwachting van de supporters van SSC’55 die zich in groten getale vooral in de kantine, zeg maar café SSC’55, in gezelschap van de god van de drank ‘Bacchus’, ophielden. Langs de lijn was een afvaardiging van de oudere mannelijke voetballiefhebbers met vrouwen en kinderen die vooral de tegenstander en de scheidsrechter bij iedere actie en overtreding beschimpten. Het vermaak op zaterdagmiddag in Sprang Capelle zullen we maar denken.

De wedstrijd: In de 3de minuut was het al raak voor VV Oosterhout randje buitenspel, maar geen buitenspel, werd Stefan Kok aangespeeld en lag de bal achter de verbouwereerde keeper van SSC’55. Deze voorsprong kon VV Oosterhout dat vooral opbouwend na de vroege treffer geen vuist kon maken niet vasthouden in de 7de minuut was het de nummer 17 van SSC’55 die de gelijkmaker binnentikte. Vijf minuten later was het de geblokte spits die Remco Droog voor de tweede keer het nakijken gaf 2-1. In de 25ste minuut was het Dennis Rutters die namens VV Oosterhout een schot op het Sprangse doel loste, namens VV Oosterhout was dit een van de weinige wapenfeiten na de treffer van Stefan. SSC’55 liet nog wel van zich spreken in de 39ste minuut schoot nummer 9 SSC’55 op een 3-1 voorsprong.

Wedstrijd gespeeld: zou je denken, zo niet Stefan in de 46steminuut liet hij met een fraaie schuiver de 3-2 aantekenen. VV Oosterhout probeerde hierna de druk op te voeren dit lukte echter niet voldoende en de wedstrijd golfde op en neer zonder echte kansen voor beide doelen. Namens SSC’55 roeide de nummer 10 iedere bal die hij kreeg naar voren en kon de nummer 5 erachteraan rennen. De verdediging van VV Oosterhout had dit in het ootje en echte kansen kwamen er niet meer. Kwamen ze er al eens doorheen dan was er Remco die redding bracht.  In de 80ste minuut kreeg Thom van Hooff direct rood vanwege te wild inkomen en gezien de reactie van Thom terecht, jammer. Eindstand 3-2.

Conclusie: Al bij al een terechte overwinning van SSC’55 eenploeg met een vervelend thuispubliek voor bezoekers, het zij zo, ook bij voetbal en zeker op amateurniveau zou moeten gelden fatsoen moet je doen. Vandaag een scheidsrechter die zeker was van zijn zaak en boven de ploegen stond kortom hij floot een goede partij.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen stadsgenoot SCO een ploeg die koste wat kost wil promoveren voor de zaterdag 1 van VV Oosterhout de sportieve taak om hier een stokje voor te steken. Aanvang wedstrijd 14.30 uur op sportpark ‘De Contreie’.

Foto’s van de wedstrijd vind je hier:https://www.vvoosterhout.nl/1279/ssc55—vv-oosterhout/?type=1&from=0

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.