Oosterhoutse politie roept hulp burgers in vanwege autobranden

De politie in Oosterhout roept eventuele getuigen van de recente autobranden op zich te melden. Ook wordt gevraagd om extra alert te zijn. Drie achtereenvolgende nachten werden auto’s in brand gestoken. De politie van het team Dongemond, die extra surveilleert in de wijk, is bereikbaar op 0900-8844.

De nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 maart en in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart moesten op het Slotjesveld auto’s het ontgelden. In totaal raakten vier auto’s zwaar beschadigd. In een vijfde auto bleek te zijn ingebroken om brand te stichten, wat mislukte. In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart gingen op de Besterd twee auto’s in vlammen op.  

Bewonersbrief

De betrokken wijkagenten van het politieteam Dongemond Matthew Ferouge en Aad van Wensen hebben naar omwonenden een brief gestuurd met daarin een getuigenoproep eventueel via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Ook is gevraagd aan bewoners die een camera aan hun huis hebben hangen om dit door te geven.

Verband

De politie onderzoekt of er een verband is met branden die eerder dit jaar in Oosterhout gesticht werden. Zo werd op maandagavond 16 maart jl. nog een auto op de Lorentzlaan in brand gestoken.  In januari en februari werden in Oosterheide op diverse plekken coniferen in brand gestoken. Deze branden waren meestal in de vooravond. De recente brandstichtingen vonden echter tijdens de nachtelijke uren plaats.

Reactie burgemeester

Ook burgemeester Buijs van Oosterhout heeft gereageerd. “Zoals u wellicht vernomen heeft, is er de afgelopen week in de wijk Slotjes drie keer brand gesticht. U begrijpt dat ik hier enorm kwaad over ben. Wie haalt het in zijn hoofd om brand te stichten en sowieso in deze tijd. Je richt persoonlijk leed aan én je zorgt misschien voor extra onrust in toch al roerige tijden. Hou daarmee op! Weet dat wij als gemeente, samen met de politie er alles aan doen om de daders zo snel mogelijk in hun kraag te grijpen. De politie surveilleert extra en daarnaast zetten wij onze wijkwerkers in.  Een bewonersbrief van de politie is in enkele straten in Slotjes bezorgd. Maar ik vraag ook aan de rest van Oosterhout, weet u iets meer? Meldt het alstublieft bij de politie. In deze tijden willen we geen extra onrust in de stad en waar nodig zet ik mijn bevoegdheden in om dit te voorkomen” .

Oproep

Getuigen of mensen die iets van deze brandstichtingen afweten, wordt dringend verzocht dit te melden: – via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
              – via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
              – anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of het meldingsformulier van M

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.