Oosterhouter Bo Helsloot naar het NK schieten

Oosterhout naar het NK luchtgeweer schieten

De Oosterhoutse ondernemer Bo Helsloot heeft zich gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen in de discipline: luchtgeweer knielend 10 meter. Hij zal daar Oosterhout vertegenwoordigen in de schietsport.

Helsloot is onlangs zijn eigen onderneming begonnen; Scope-shooting. Hij leert anderen beter focussen door middel van schieten en doet daarnaast teambuildingsactiviteiten. 

Hij vertelt dat hij zelf al schiet sinds dat hij kan lopen, een familiekwaaltje die hij van zijn ouders geërfd heeft. Bij defensie heeft hij jarenlang schiettrainingen gegeven. Dat Helsloot zelf ook best een schijf kan raken, blijkt uit de kwalificatie voor de Nederlandse kampioenschappen. Had hij het verwacht? Helsloot: “Nee, dit jaar in ieder geval niet, helemaal niet door alle Corona toestanden.”  

Helsloot schiet 4 verschillende disciplines; Luchtgeweer 100 meter, Luchtgeweer knielend 10 meter, Luchtgeweer staand opgelegd 10 meter en Luchtpistool opgelegd 10 meter. Zijn doel is in ieder geval met 3 disciplines zich in 2021 weer te kwalificeren voor de Nederlandse kampioenschappen. 

Maar eerst kijken wat deze ronde hem oplevert, de kampioenschappen zijn half september ingepland in Hoogeveen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.