Rabo ClubSupport

Rabobank zet zich in voor het duurzaam versterken van verenigingen en stichtingen


Rabo ClubSupport gaat weer van start


Vanaf 31 augustus start het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport. Clubs en verenigingen worden dan opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit.
Rabo ClubSupport
Met Rabo ClubSupport verdeelt Rabobank een deel van haar winst over de clubs en verenigingen in Nederland. Rabobank Amerstreek stelt dit jaar € 150.000 van haar winst beschikbaar voor Rabo ClubSupport. Leden vanaf 12 jaar bepalen hoe die winst over de deelnemende clubs verdeeld wordt door hun stem uit te brengen op de verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen. Dit jaar kunnen leden voor het eerst ook stemmen via de Rabo App.
Clubs en verenigingen die deelnemen voeren campagne voor een eigen bestedingsdoel en roepen Rabobank-leden op om op hun initiatief te stemmen. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het organiseren van activiteiten of het aanschaffen van nieuwe instrumenten. Hiermee wil Rabobank iedereen een stem geven in het mooier en beter maken van zijn of haar club en de buurt.
Herstart van het club- en verenigingsleven
Clubs en verenigingen hebben het de afgelopen maanden te verduren gehad door de crisis. Leden konden maandenlang niet samenkomen om te sporten, zingen, dansen, hobby’s te beoefenen of om zich met elkaar in te zetten voor hun vereniging. “Nederland is kampioen verenigen. En dat is ons tijdens de coronacrisis juist onmogelijk gemaakt,’ vertelt Saskia van Dun, directievoorzitter van Rabobank Amerstreek. “Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen financiële zorgen, we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen. De kantine of het clubhuis is voor veel mensen hun tweede thuis: dé plek waar leden samenkomen, waar talenten worden ontplooid en waar verbinding ontstaat in de buurt. Daarmee is tijdens de afgelopen maanden de belangrijke sociale functie die clubs hebben weggevallen. Op alle fronten kunnen clubs en verenigingen een steuntje in de rug gebruiken. Meedoen aan Rabo ClubSupport is dus goed voor jouw club én geweldig voor de buurt.”
Inschrijving gestart
Rabobank roept ook dit jaar lokale clubs en verenigingen op om in te schrijven. In 2019 hebben bij Rabobank Amerstreek 329 verenigingen en stichtingen deelgenomen aan Rabo ClubSupport en is er door bijna 4.000 leden gestemd. Ook dit jaar hoopt de bank op een groot aantal deelnemers en leden die gaan stemmen.
Clubs en verenigingen ontvangen een persoonlijke uitnodiging van Rabobank om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2020. Zij kunnen zich van 31 augustus tot en met 30
september aanmelden. De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober. In november wordt de uitslag bekend gemaakt en worden de cheques uitgereikt aan de deelnemende verenigingen en stichtingen.
Meer informatie over Rabo ClubSupport vind je op Rabobank.nl/clubsupport.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.