Geen spoed, wel brandweer

Vanaf maandag 12 oktober beschikt de brandweer over een nieuw landelijk nummer voor alle meldingen zonder spoed: 0900-0904. Op die manier blijft het noodnummer 112 vrij voor alle levensbedreigende situaties ⚠️

Het nummer ? 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar. Na het inspreken van de plaatsnaam wordt de beller doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer. Hiermee komt een einde aan het tijdperk waar elke regio een eigen telefoonnummer had om de brandweer in geen-spoed situaties te bereiken.

Er zijn veel situaties denkbaar waar de brandweer niet met spoed naartoe hoeft. Denk bijvoorbeeld aan een vermoeid paard ? dat niet meer zelf uit de sloot kan komen, een boom ? die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt of een waterlekkage ?waardoor straten blank komen te staan. Het gaat dus om situaties die op dat moment niet gevaarlijk of levensbedreigend zijn. Voor zulke situaties bellen burgers voortaan 0900-0904.

Meer weten?
Kijk op www.brandweer.nl/geenspoed

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.