Geen traditionele Carnavalsactiviteiten in Kaaiendonk

In navolging van andere steden, vindt ook OCS De Smulnarren dat het tijd is om Kaaiendonk en de Carnavalsvierders duidelijkheid te verschaffen.

Tot voor kort was er nog hoop dat er toch mogelijkheden zouden zijn om (in aangepaste vorm) carnaval met elkaar te vieren. Echter door de ontwikkelingen van de laatste weken rondom het Coronavirus, heeft OCS de Smulnarren – in samenspraak met gemeente Oosterhout – nu toch het besluit genomen om dit jaar de traditionele carnavalsactiviteiten niet te organiseren. Zo zal er dit jaar geen Smulnarrenbal, intocht, Boerenbruiloft, kinderoptocht en sluiting zijn. Ook wordt er geen nieuwe Jaonuske bekendgemaakt op 11-11. De grote optocht werd al eerder afgelast.

Voor nu geen andere keus

“Uiteraard gaat dit besluit ons aan het hart, maar we kunnen op dit moment niet anders. De gezondheid en bescherming van alle carnavalsvierders in Kaaiendonk staat nu voorop! Het samen fysiek carnaval vieren, kunnen we niet veilig organiseren en moeten we voor nu dus echt loslaten. De zoektocht naar passende (digitale) alternatieven gaat wel door,” aldus OCS de Smulnarren.

“Mocht de situatie in de aanloop naar carnaval alsnog in positieve zin drastisch wijzigen, dan staan we uiteraard vooraan in de rij om alsnog te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een mooi carnavalsfeest.”

11-11

Op 11-11 wordt zoals gebruikelijk wel het insigne van 2021 onthuld, maar in aangepaste vorm. Stichting elluf elluf werkt hard aan een alternatief programma voor deze datum. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.