Peuter en kleutervoetbal bij Eigenwijzer Voetbal Akademie, powered by VV Oosterhout

Enkele weken geleden zijn Eigenwijzer Dans Akademie en VV Oosterhout met elkaar om tafel gegaan, om een unieke samenwerking op te zetten.

Deze unieke samenwerking is uitgebreid besproken en gaat nu zeer snel van start.

Op zondag 22 november aanstaande is de kick-off van de Eigenwijzer Voetbal Akademie, powered by VV Oosterhout.

Deze Akademie richt zich exclusief op jongens en meisjes van 3, 4 en 5 jaar die spelenderwijs en met veel plezier gaan leren voetballen.

Een doelgroep die tot op heden niet of nauwelijks wordt bereikt door de voetbalwereld. 

De trainingen zullen afwisselend worden gegeven in de zaal bij Eigenwijzer en op Sportpark de Contreie, zodat er op verschillende ondergronden wordt getraind.

Het unieke van dit concept is dat dit in de regio Oosterhout de eerste mogelijkheid is om peuters en kleuters “op voetbal” te doen.

Volgens de visie van VV Oosterhout staat plezier bij het leren voetballen voorop, dit sluit perfect aan bij de gedachte van de Eigenwijzer Voetbal Akademie.

Diegene die deze jonge kinderen gaat leren voetballen is topvoetballer Charlton Juan Vicento, een korte introductie.

Charlton is 29 lentes jong en al ruim 24 jaar drukdoende met de voetbalsport!

Hij heeft de ambitie om een plaats te creëren waar kinderen van 3, 4 en 5 jaar kennis kunnen maken met de voetbalsport.

Zijn indrukwekkende carrière heeft Carlton als volgt opgebouwd:

Op vijfjarige leeftijd is Charlton begonnen met voetbal bij D.W.O. in Zoetermeer, als snel werd hij benaderd door RVC Rijswijk om op een hoger niveau te komen spelen.

Daar is Charlton tot zijn vijftiende actief geweest, waarna hij door ADO Den Haag is gescout. Bij Ado is Charlton op zijn 17ein het eerste gedebuteerd, dit in de eredivisie.

Hij was onderdeel van het team wat in 2011 knap als 5e eindigde in de eredivisie. Daarna is Charlton een jaar in Griekenland gaan spelen, waarna hij bij de terugkeer in Nederland bij Willem 2 in Tilburg is gaan spelen. Hiermee is Charlton kampioen geworden in de Jupiler league. Na Willem 2 heeft Charlton drie jaar bij Helmond Sport gespeeld, waarna het tijd werd voor een maatschappelijke carrière en hij bij de topamateurs van Kozakken Boys is gaan spelen. Dit seizoen speelt Charlton in de 3e divisie bij Stedoco.

Deze uitgebreide ervaring wil Charlton dolgraag en enthousiast overbrengen op deze jonge kinderen, door ze spelenderwijs de belangrijkste voetbalskills te leren.

Tijdens de trainingen zullen de kinderen balvaardig worden gemaakt en kennis maken met dribbelen, passen-trappen en schieten. Vanaf 5 jaar zullen de kinderen vervolgens aansluiten bij de jeugdopleiding van VV Oosterhout, waar de aangeleerde skills verder worden uitgebreid.

Om de persoonlijke aandacht voor de kinderen te kunnen garanderen wordt er gewerkt in groepjes van maximaal 5 kinderen.

VV Oosterhout en Eigenwijzer Voetbal Akademie zijn bijzonder trots op deze prachtige samenwerking en hopen op deze manier voor de genoemde doelgroep een mooi platform te kunnen creëren waar de kinderen spelenderwijs en met veel plezier gaan leren voetballen.

Interesse om je peuter of kleuter aan te laten sluiten?

Neem dan vandaag nog contact op met vicento@eigenwijz-r.nldan ben je van een plaats verzekerd, bij de kick-off op zondag 22 november.

De komende weken zullen er meer details naar buiten worden gebracht over de exacte ins en outs van het peuter en kleutervoetbal.

Op de foto zien jullie Aniek Schrauwen, Charlton Vicento van Eigenwijzer en Ruud Looijmans van VV Oosterhout.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.