Beste Oosterhouters, houd oe aan de regels!

Dát is de titel van de nieuwe campagne die we zijn gestart. Alhoewel het vaccin in zicht is, zijn we er nog niet. We kijken allemaal uit naar de kerstdagen. Maar of we dan meer kunnen? Het aantal besmettingen wil maar niet snel genoeg dalen en de premier is er niet gerust op. Eerlijk gezegd, houd ik ook mijn hart vast als ik de ontwikkelingen zie. Dus blijf ik, maar ook andere Oosterhouters, aandacht vragen voor de regels.

Deze week fietste ik van het gemeentehuis naar huis. Ik werd staande gehouden door een alleraardigste dame. Ze wilde graag haar verhaal met mij delen over haar lieve man die onlangs was overleden aan corona. Hij had de laatste jaren van zijn leven dementie en werd verpleegd in Buurstede. Ze bezocht haar man vaak, alhoewel hij haar niet meer herkende. Tijdens haar bezoeken ondervond deze mevrouw de liefdevolle verzorging en begeleiding die de medewerkers van Buurstede haar man gaven. Ondanks de enorme drukte en impact door corona, namen zij alle tijd om nog net zo menslievend te zijn als anders. Ik ben de zorgmedewerkers zo enorm dankbaar voor hun inzet, energie en offers die ze dagelijks brengen. Jullie zijn ‘meer voor elkaar’!

Wij kunnen de zorgmedewerkers helpen, door ons aan de regels te houden en zo het aantal besmettingen omlaag te krijgen. We hebben hiervoor belangeloos de hulp gekregen van een aantal Oosterhouters: een leerlinge van het Mgr. Frencken College (Tanja Maksimova), een lid van een kerkkoor (Toos van Zon), een fervent parkfeestganger en vrijwilliger (Niels Reijnders), onze prins Mienus de Veertiende (Paul Oudenhooven) en de directeur van Martens Beton (John Martens). Ze zijn allemaal zeer betrokken bij het wel en wee van onze gemeenschap. Je ziet ze, met speciale mondkapjes op, op de reclameborden langs de weg. Maar ze vertellen ook hun verhaal. Waarom ze willen dat iedereen zich aan de regels houdt én waarom ze zo betrokken zijn bij Oosterhout. Neem gerust eens een kijkje op onze website, facebookpagina of in weekblad Oosterhout om hun verhalen te lezen.

‘Houd oe aan de regels!’, ‘Doe da nou!’ en ‘Houdoe corona’! U zult deze leuzen de komende tijd op diverse plekken in Oosterhout tegenkomen. Mijn verzoek aan u: Houd oe aan de regels, doe da nou! Want alleen dán kunnen we ‘houdoe’ zeggen tegen corona.

Oosterhout, meer voor elkaar!

Mark Buijs, burgemeester van Oosterhout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.