Ontwerp speeltuin Slotpark gekozen

Gemeente heeft ontwerp gekozen voor speeltuin in het Slotpark

De gemeente heeft het plan om een fijne speeltuin in het Slotpark te plaatsen. Een plek waar alle kinderen tot en met 12 jaar, met en zonder een beperking, fijn kunnen spelen. Uit vier modellen is nu de keuze gemaakt voor één ontwerp. Daarvoor vraagt de gemeente nu een vergunning aan. Ze streeft ernaar om in het voorjaar van 2021 de speeltuin te kunnen plaatsen.

Begin 2020 kregen vier ontwerpers de opdracht om een speeltuin te ontwerpen. Zij moesten hierin rekening houden met de toegankelijkheid, favoriete speelelementen van kinderen en de locatie, het Slotpark. In juli presenteerde de gemeente Oosterhout vier speeltuin-modellen in een speciale enquête voor kinderen. Zij konden in deze enquête aangeven wat zij leuk en wat zij minder leuk vinden in/van ieder ontwerp en ook tips meegeven. Naast de inbreng van de kinderen beoordeelde de gemeente de speeltuin-modellen ook op verschillende voorwaarden zoals de kwaliteit en de prijs. 

Maar liefst 217 kinderen vulden de enquête in! Wij ontvingen vele enthousiaste reacties over de komst van een speeltuin in het Slotpark. Alle modellen kregen goede beoordelingen van de kinderen. De gemeente heeft op basis van de inbreng van de kinderen en de voorwaarden zoals kwaliteit en prijs beoordeeld dat het model van Kompan (zie afbeelding) de beste optie is voor de speeltuin!

Hoe nu verder?

Op dit moment heeft de gemeente een vergunning aangevraagd voor de bouw van de speeltuin. De planning is om in het voorjaar van 2021 te starten met de bouw. Alle kinderen van Oosterhout zijn van harte welkom om fijn te komen spelen zodra de speeltuin in het Slotpark klaar is!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.