Energie-tegoedbonnen Oosterhout groot succes!

Oosterhouters investeren massaal in energiezuinige maatregelen

Maar liefst 2.500 ledlampen, 300 tochtstrips voor deuren, ramen en brievenbussen en 150 isolatiefolies voor radiotoren. Dat is het resultaat van de energiebesparingsactie van gemeente Oosterhout in samenwerking met Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) en het Regionaal Energie Loket. Dankzij de actie hebben 1.500 Oosterhouters weer een stapje gezet in het verduurzamen van de eigen woning.

Eind december werden woningeigenaren via social media en de lokale krant opgeroepen om aan de slag te gaan met energie besparen. In totaal waren er in de gemeente Oosterhout 1.500 tegoedbonnen voor energiebesparende producten te verzilveren. De oproep vond gretig aftrek en in de 2e week van de actie waren alle bonnen al afgenomen en verzilverd.

Goede eerste stap
Wethouder Marcel Willemsen vindt het een goede eerste stap: “De grote belangstelling voor de tegoedbonnen is geweldig. Kleine energiebesparende maatregelen zijn een goede eerste stap bij het verduurzamen van de woning. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om je energierekening te verlagen en je wooncomfort te vergroten. Al deze stappen dragen bij aan de ambitie van de gemeente Oosterhout om de CO2-uitstoot terug te dringen voor een leefbare en energieneutrale gemeente in de toekomst.”

Niet meer te verzilveren
De tegoedbonactie, was één van de onderdelen van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE), een rijksregeling met rijksgelden. In 2020 stond de tegoedbonactie alleen open voor woningeigenaren. Doordat de actie zó succesvol is verlopen zijn er helaas inwoners die geen gebruik meer kunnen maken van de tegoedbon, want ‘op is op’ zoals vermeld in de algemene voorwaarden van de actie. 

Onafhankelijk energieadvies
Inwoners die geïnteresseerd zijn in het verduurzamen van hun woning kunnen nog wel terecht voor een duurzaamheidslening van de Gemeente Oosterhout en voor gratis en onafhankelijk advies van één van de vrijwillige energiecoaches van Oosterhout Nieuwe Energie. Kijk voor meer informatie op www.duurzaamoosterhout.nl of www.oosterhoutnieuweenergie.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.