?‍⚕️Zorgpersoneel uitgeroepen tot Grootste Kaai 2021?‍⚕️

In het jaar 2021 wordt voor de vierenveertigste keer in de geschiedenis van #Kaaiendonk een Grootste Kaai benoemd. De opdracht aan de commissie is tweeledig. Zoek naar een kandidaat die in Oosterhout algemeen bekend is. En vervolgens: zoek naar een kandidaat die bijzondere verdiensten heeft voor
Oosterhout in brede zin. Waarbij is aangetekend, dat deze verdiensten niet per se gericht hoeven te zijn op de carnavalsviering.

Welnu, in het vijfde regeringsjaar van Mienus XIV, gaat alles anders dan in voorgaande jaren; dus ook de benoeming van de Grootste Kaai.
De pandemie, die het leven van ieder van ons raakt, veelal emotioneel, maar vaak ook financieel, is een gedrocht dat met name ingrijpt op de gezondheid van
velen. In de frontlinie wordt zij bestreden door al diegenen, die de getroffenen behandelen, verzorgen en bijstaan in een onzekere tijd.

Om die reden wil de commissie dit uitzonderlijke jaar, voor het eerst in de geschiedenis van het Hunebed, een gehele beroepsgroep in het zonnetje zetten.
De beroepsgroep, waarvoor in het voorjaar van 2020 luid is geapplaudisseerd, maar helaas niet als slotakkoord van het gruwelstuk waarin zij acteert.

Kortom, de Commissie Selectie & Voordracht Grootste Kaai heeft na zorgvuldig toetsingsberaad geconcludeerd dat in deze bijzondere tijd de inzet,
liefdevolle bekommernis en levensreddend handelen van het Oosterhoutse Zorgpersoneel, volledig past bij de criteria zoals die zijn vastgelegd in het Protocol
der Grootste Kaaien.

De grootste Kaai, die doorgaans wordt overhandigd, wordt tentoongesteld in het Speelgoed- en Carnavalsmuseum “Op Stelten”. De gewoonlijk meegeleverde Draagkaai zal middels een kaaisteenvergruizer opgedeeld worden in kiezelkaaien.
Alle Oosterhoutse Zorgmedewerkers kunnen bij de OCS een kiezelkaai met draaglint via www.smulnarren.nl/kiezelkaai/ aanvragen.

Deze versierselen worden in de periode tussen Aswoensdag
en 11 november 2021 overhandigd door een van de leden van het Hunebed, een eerdere Grootste Kaai.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.