Digitale afvalwijzer

Het college heeft besloten om volgend jaar geheel over te stappen naar de digitale afvalkalender. Het jaarlijks afdrukken van 27.000 papieren afvalkalenders, terwijl er goed gebruikte digitale varianten beschikbaar zijn, is volgens het college niet bepaald duurzaam te noemen. De digitale versie is goed toegankelijk via de website  www.mijnafvalwijzer.nl en kan van daaruit eventueel uitgeprint worden. Veel inwoners hebben de Afvalwijzer op hun smartphone geïnstalleerd. Inwoners die niet digitaal zijn kunnen eventueel een geprint exemplaar via de gemeente krijgen. Door het niet afdrukken en verspreiden van de papieren kalender wordt jaarlijks circa 30.000 euro aan kosten bespaard.

1 Comment

  1. Raar idee want er zijn toch nog veel mensen die niet digitaal een afvalwijzer kunnen downloaden. Ook kunnen ze niet op afspraak winkelen omdat ze geen internet hebben. Dus vallen er best wat mensen buiten de boot helaas Denk maar aan de ouderen. Zijn die al niet genoeg “gestraft”????

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.