Zonnepanelen gingen als de brandweer

Het zonnepanelenproject van ONE waar inwoners van Oosterhout zich voor konden inschrijven ging letterlijk en figuurlijk als de brandweer en is in no time volgeboekt. De gelukkige inschrijvers investeren in zonne-energie op het dak van de Oosterhoutse brandweerkazerne. De gemeente stelt het dak van de brandweerkazerne beschikbaar voor dit project. De Veiligheidsregio midden en West-Brabant verleent alle medewerking

Zonnepanelen.
Op het dak van de Oosterhoutse brandweerkazerne realiseert Oosterhout Nieuwe energie 380 zonnepanelen onder toekenning van een zg. SDE+ subsidie van de overheid. Dit betekent dat er gedurende 15 jaar een gegarandeerde subsidie wordt gegeven over de opgewekte hoeveelheid stroom.

De totale investering beloopt ongeveer € 120.000 inclusief werkkapitaal.
Er zijn 480 obligaties uitgegeven tegen een inleg van € 250 per stuk. De kersverse obligatiehouders ontvangen elk jaar 3 % rente over het uitstaande saldo. Uit de te ontvangen subsidie wordt jaarlijks een deel van de obligaties lineair afgelost. De verkoop van de opgewekte stroom is voldoende om de jaarlijkse exploitatiekosten te dekken.

Installateur Hoppenbrouwers staat in de startblokken om de zonnepanelen te gaan installeren en aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Verwacht wordt dat de installatie op 12 mei aanstaande operationeel zal zijn. Na 15 jaar wordt de installatie overgedragen aan de gemeente.

ONE vindt het een succesvol project en ze vinden dat het past bij hun organisatie die onafhankelijk wil zijn en niet-commercieel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.