Extra gedragsregels Oosterhoutse Kermis

Ieder jaar in augustus vindt de Oosterhoutse Kermis plaats. Vanwege de coronamaatregelen ging de Oosterhoutse Kermis in 2020 niet door. Dit jaar is de vorm van de kermis aangepast, met een ruimere opzet en extra aandacht voor gezondheidsmaatregelen.

Gedragsregels

Buiten de normale gedragsregels verzoekt de gemeente u ook om aan de volgende extra basisregels te houden:
Houd anderhalve meter afstand van elkaar.
Heeft u klachten? Blijf dan thuis en laat uzelf testen.
Bent u in contact geweest met iemand die corona heeft? Vermijd dan grote groepen en laat uzelf testen.
Was uw handen regelmatig.
Hoest en nies in uw elleboog.

Dit jaar is de kermis op het grasveld en geasfalteerde terrein van Slotjesveld te vinden. Door middel van een omheining worden twee toegangspoorten gecreëerd. Bij deze toegangspoorten worden alle bezoekers geteld. Volgens de landelijke richtlijnen kan er één persoon per vijf vierkante meter worden toegelaten tot het kermisterrein, vol is dus ook echt vol. Houd er rekening mee dat u misschien moet wachten in de rij om de kermis te betreden.

Burgemeester Mark Buijs: “We zijn blij dat we dit jaar in Oosterhout een kermis kunnen organiseren. De kermis zal dit jaar in een andere vorm plaatsvinden dan dat we gewend zijn, zodat het voor iedereen veilig en verantwoord is. We kijken ernaar uit de Oosterhouters te verwelkomen op het kermisterrein!”

Versobering door Corona

Een kermis zoals Oosterhout kent, van de Markt naar de Heuvel tot aan het Slotjesveld, is niet verantwoord vanwege de vele publieksstromen die samenkomen. Het winkelend publiek, bezoekers van de horeca, inwoners van het centrum én kermisbezoekers zorgt voor extreme drukte.
De veiligheid en gezondheid van de Oosterhouters staat ook tijdens de kermis voorop.
Bezoeker van de kermis hoeven geen corona- of vaccinatiebewijs te laten zien.
Ook hoeven zij geen mondkapje te dragen. Om een beeld te geven van de drukte op de kermis worden er druktemeters geïnstalleerd. Via camera’s worden alle bezoekers geteld en deze data wordt doorgestuurd naar de druktemeter. De druktemeter geeft aan hoe druk het is op de kermis.
Ook worden er schermen opgehangen bij de ingang waarop bezoekers de druktemeter kunnen zien en kan iedereen de druktemeter vanuit thuis bekijken. Ziet u dat het erg druk is? Kom dan niet naar de kermis. Zo voorkomen we dat er ophopingen ontstaan voor de ingang. Waar nodig plaatst de gemeente desinfectiemiddel.
Daarnaast worden bij toiletten en attracties extra schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. Met lijnen en borden worden looproutes uitgestippeld om voldoende afstand te houden tot elkaar.

Programma en attracties

De programmering rondom de kermis, zoals de Caraïbische middag, wordt dit jaar geschrapt, met uitzondering van de Stille Kermis. De Stille Kermis is op vrijdag 20 augustus van 16.30 tot 18.30 uur. Na 18.30 uur gaat de reguliere kermis verder tot 23.00 uur. De rest van de dagen is de Oosterhoutse Kermis open van 13.00 tot 23.00 uur.
In totaal komen er ongeveer 50 kermisexploitanten die zich van 20 t/m 25 augustus zullen plaatsen op de Oosterhoutse Kermis. Hieronder vallen 5 nieuwe attracties. Benieuwd welke het zijn? Check de lijst met attracties.
Met de Kaaise Knaller kunt u kans maken op een strippenkaart die één keer gratis toegang geeft tot verschillende attracties en lekkernijen op de Oosterhoutse Kermis. Heeft u nog vragen? Misschien is het antwoord te vinden tussen de veelgestelde vragen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.