Aangepaste programmering Elluf Elluf Viering

Vanuit de wens het carnavalsseizoen ’21 – ’22 saome te kunnen openen in een vorm passend bij de huidige coronamaatregelen is er de afgelopen dagen intensief overleg geweest tussen de Gemeente Oosterhout en alle betrokken partijen over de opzet van 11-, 12- en 13 november. 

Er is besloten om de festiviteiten in afgeslankte vorm te laten plaatsvinden op locaties waar gecontroleerd wordt op QR-codes. Dit zijn horecalocaties en hun buitenterrassen. Daarnaast zal de Gemeente Oosterhout, de Klappeijstraat 3 dagen lang aan weerszijden met hekken afzetten, waardoor dit gebied tijdelijk het grootste terras van Oosterhout wordt. De Klappeijstraat is dus 11- 12- en 13 november alleen toegankelijk op vertoon van een QR-code.

Vooralsnog ziet het aangepaste programma er als volgt uit:

Donderdag 11 november

Donderdagavond 11 november trappen wij af in de Klappeijstraat. Om 11 minuten voor acht (19.49 uur) wordt ‘Ut Convenant der Zotheid’ getekend. De deelnemers aan de Ronde Tafel committeren zich aan Ut Kabinet der Zotheid en het Kaaiendonkse carnaval. Aansluitend start vanaf 20.15 uur de Kapellencarrousel bij diverse leuttempels aan de Leijsenhoek, op het Hatsekideeplein en in de Klappeijstraat.

Vrijdag 12 november

Op vrijdagavond vanaf 19.11 uur is de actie ‘Warempel, een stempel in de leuttempel’. Met stempelacties bij de verschillende leuttempels, word je opgeroepen om Saome as Vanouds te gaan dweilen. Als je verschillende leuttempels bezoekt, loop dan lekker door naar je plaats van bestemming en blijf niet in de openbare ruimte hangen.

Zaterdag 13 november

De officiële start van het nieuwe carnavalsseizoen is op zaterdag 13 november. Om 15.11 uur zal Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV met groot gevolg aankomen in de Klappeijstraat, waar de nieuwe Jaonus Vataon aan het volk wordt gepresenteerd en waar het nieuwe insigne door Prins Mienus XIV wordtonthuld. 

De traditionele kranslegging bij Hatsekidee zal dit jaar in zijn traditionele vorm niet door gaan. Zijne Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV zal op weg naar zijn bezoek aan de leuttempels op het Hatsekideeplein deze middag kort stilstaan bij het carnavalsbeeld. De Klunch van het Genootschap der Volledigen en de kindermiddag gaan niet door en ook voor het opspelden van de Grootste Kiezelkaaien bij het Oosterhouts zorgpersoneel is een ander moment gekozen. 

Onder het genot van de klanken van kapellen en een DJ is er zaterdag voldoende gelegenheid om bij de verschillende leuttempels Saome (bijna) as Vanouds het carnavalsseizoen in te luiden. Let hierbij goed op de drukte en spreid zoveel mogelijk.

Mochten de richtlijnen in de komende dagen veranderen, dan kan dit gevolgen hebben voor de Elluf Elluf Viering. Houd de socials van Stichting Elluf Elluf Viering en OCS De Smulnarren goed in de gaten, hier worden eventuele aanpassingen in de programmering bekend gemaakt

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.