Nieuwe datum voor Cross for the Crocus: zondag 22 mei 2022 

De 12e editie van de Cross for the Crocus zal dit jaar later verreden worden wanneer de krokussen al zijn uitgebloeid. De organisatie, Stichting Cross for the Crocus, is heel blij dat een nieuwe datum en locatie is gevonden voor de goede-doelen toertocht over de mooiste routes van Brabant. Op zondag 22 mei zullen 1.250 mountainbikers hun 30, 55 of 75 kilometer tocht starten vanaf De Jacobushoeve. De inschrijfgelden gaan in zijn geheel naar goede doelen, waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.
Hans Molewijk, voorzitter van Stichting Cross for the Crocus: “We zijn heel blij dat we eindelijk de tocht kunnen organiseren. Vanwege de coronamaatregelen hebben we deze in 2021 en ook afgelopen maand nog moeten verzetten. Fijn dat we weer geld kunnen inzamelen voor onze lokale goede doelen.
Als start en finish locatie wijken we uit naar uitspanning De Jacobushoeve in Dorst. Met veel enthousiasme zullen we de fietsers daar weer hartelijk ontvangen en een unieke tocht bieden Het zal even wennen zijn voor onze grote groep vaste deelnemers. Deze tocht zal voor hen de eerste keer zijn dat ze deze cross met een korte broek zullen fietsen.”
Samen komen we steeds dichterbij
Al het inschrijfgeld van de deelnemers, 12,50 euro p.p. gaat volledig naar lokale doelen als Inloophuis Poppy’s, Stichting op den Alpe Rijen en KWF Oosterhout, waar de strijd tegen kanker centraal staat. “Dat we nog steeds volop moeten strijden tegen kanker is helaas een feit. Door samen met zo’n enthousiaste club geld op te halen, komen we gelukkig steeds dichterbij.” aldus Hans Molewijk.

Leuke afwisseling op vaste rondjes
De routes gaan door de prachtige bossen, zandverstuivingen en heidevelden rond Oosterhout en Rijen. “We vinden het als organisatie ontzettend leuk en belangrijk om de deelnemers deze prachtige omgeving elk jaar weer opnieuw te laten ontdekken”, vertelt Hans Molewijk verder. “Veel deelnemers rijden wekelijks hun rondjes over de fantastische single-tracks van MTB Track Oosterhout. Tijdens deze toertocht kunnen we de fietsers daar eens per jaar van laten afwijken en de prachtige omgeving door een nieuwe bril laten zien. Ook hebben we dit jaar enkele extra verassingselementen kunnen inpassen, die een ieder zal verrassen.”

Vanwege een maximaal aantal deelnemers wordt aangeraden om vooraf in te schrijven. Voor meer informatie en inschrijven ga je naar: www.crossforthecrocus.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.