Virtual Reality meerwaarde zoektocht werk.

Gemeente Oosterhout en sociaal werk- en ontwikkelbedrijf MidZuid zien Virtual Reality (VR)-brillen als waardevol instrument om hun gezamenlijke missie ‘duurzaam werk voor iedereen’ mogelijk te maken.Tijdens het werk- en stageplein Werk voor Iedereen op 18 mei, presenteert Melvin trots de mogelijkheden van de nieuwe VR-brillen aan Dees Melsen, wethouder van gemeente Oosterhout. Door de inzet van de gemeente Oosterhout is er een subsidie verstrekt voor de aanschaf van vier VR-brillen. Twee brillen worden permanent ingezet als ondersteuning bij de ontwikkeling en begeleiding van inwoners bij het vinden en behouden van werk bij MidZuid.

Kennismaken op eigen tempo

Melvin werkt al enige tijd bij MidZuid in het bedrijfsrestaurant. Hij vertelt: “Werken in de horeca is echt mijn ding. Als je zo’n bril opzet ben je echt even in de spoelkeuken van een restaurant. Ik herken veel uit mijn huidige werk in de catering bij MidZuid. Met de VR-bril kan ik mij oriënteren op mijn toekomstplannen. Ik ontdek eerst in een rustige omgeving en op mijn eigen tempo of bijvoorbeeld werken in een spoelkeuken iets voor mij is. Dat neemt voor mij de drempel weg om het straks in het echt te gaan ervaren”, vertelt Melvin.

Zo veel mogelijk mensen helpen

“Ik begreep dat al is gebleken dat het gebruik van VR-brillen kan bijdragen aan het verlagen van de drempel om te solliciteren. En nu ik het zelf heb ervaren ben ik echt verrast over de mogelijkheden van Virtual Reality. Of je jezelf nog aan het oriënteren bent op de arbeidsmarkt of een nieuwe stap wilt wagen. Je zet de bril op en dat laat je in korte tijd kennis maken met een diversiteit aan beroepen. Ook nieuwkomers, waarvan de taal bij aanvang nog een barrière is, kunnen in het Engels, Arabisch of Tigrinya zien welke beroepen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.