Afspraken over herontwikkeling GalvanitasFabriek vastgelegd

Met de herontwikkeling van de GalvanitasFabriek wordt ingespeeld op de grote woningbehoefte van middel dure huurwoningen en sociale huurwoningen in Oosterhout. Dit is met name het segment van één- en tweepersoonshuishoudens met starters, doorstromers en ouderen. Dankzij de inbreng van BPD Woningfonds kunnen er ca. 150 middel dure huurwoningen van gemiddeld ca. 70 m2 en ca. 20 sociale huurwoningen worden gerealiseerd. Via Schonck, Schul & Compagnie Nieuwbouwmakelaardij zullen er 40 koopappartementen verkocht gaan worden.

Op 20 juni 2022 hebben wethouder Arnoud Kastelijns van de gemeente Oosterhout, Erik Leijten van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Richard Schul van Schonck, Schul en Compagnie (SSC) de anterieure overeenkomst getekend. In deze overeenkomst zijn de afspraken vastgelegd voor de ontwikkeling van de Galvanitaslocatie.

Bij Galvanitas werden schoolmeubelen en stadionstoelen gefabriceerd. Na het faillissement van dit bedrijf hebben BPD en SSC het complex aangekocht. Op voorstel van de gemeente wordt in de hallen Leisure ontwikkeld. Dat betreft cultuur, museum, horeca, maakindustrie, wijkfuncties en dergelijke. Het zal een hotspot worden voor Oosterhout, een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Op dit moment zijn op de locatie reeds 20 huurders in deze sector actief. Zo zijn nu De Houthallen, MOYA, Dirkson & Dirkson en Brouwerij Bourgogne Kruis gevestigd op de locatie. Kijk voor meer informatie op www.galvanitasfabriek.com.

De bijna 210 appartementen worden boven op de hallen gerealiseerd. De huurappartementen zijn vooral bedoeld voor 1 en 2 persoon huishoudens. Voor gezinnen worden er koopappartementen gerealiseerd variërend in grootte van 80 m2 tot meer dan 100 m2.

Planning

Op 28 juni 2022 wordt het bestemmingplan gepubliceerd. Het bestemmingsplan is in te zien via de website van de gemeente of via www.ruimtelijkeplannen.nl en zal na de inzagetermijn in het najaar aan de gemeenteraad ter vaststelling worden aangeboden.

Over Schonk, Schul Compagnie

Schonck, Schul & Compagnie, een begrip in de woningmarkt in West Brabant, die in basis al meer dan 90 jaar actief is in het vastgoed. Ons team bestaat uit professionals met een topsportmentaliteit om een meer dan kwalitatieve bijdrage te geven aan de ontwikkeling en transformatie van de bebouwde omgeving om ons heen. Dit doen we met een geheel eigen signatuur. Een goede vastgoedontwikkeling moet bestand zijn in de tijd, accumuleert in waardeontwikkeling door ontwerp, uitvoering en kwaliteit. Bewoners en gebruikers zijn altijd onze basis, zij nemen immers de verantwoordelijkheid voor de bestendiging en toekomst van onze ontwikkelingen. Niet de waan van de dag of de visie van een toevallige passant met invloed bepaalt onze ontwikkelingsvisie, neen, bij SS&C staat de mens centraal, soms daardoor wat behoudender, maar vanuit die visie uiteindelijk juist vooruitstrevend. Niet voor niets heeft de transformatie van gebouwen, religieus erfgoed en industriële complexen met een vaak monumentale status, een bijzondere plek in ons oeuvre. Zo nemen wij met respect de verantwoordelijkheid om beeldbepalende objecten een nieuwe toekomst te bieden. Kijk voor meer informatie op www.schonckschul.com.

Over BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is

werkzaam vanuit 5 kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de

oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de

bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen

in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een

fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met

een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf

vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD

Ga voor meer informatie

over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.