Oosterhout herdenkt Poolse bevrijders

Deze maand is het 78 jaar geleden dat Oosterhout is bevrijd. Dit wordt op zaterdag 29 oktober 2022 om 10.30 uur herdacht tijdens een bijeenkomst op het Pools Militaire Ereveld aan de Veerseweg te Oosterhout.  De herdenking richt zich in het bijzonder tot de gesneuvelde Polen die hebben gestreden voor onze vrijheid.

De herdenkingsdienst wordt geopend door de heer Wadec Salewicz, zoon van een Poolse oud-strijder. Burgemeester Buijs zal een toespraak houden en een krans leggen namens de gemeente Oosterhout. De opperbevelhebber van het Poolse leger,  generaal Mika en de militaire staf uit Zagan Polen zullen ook bloemen leggen. Dat doen ook vertegenwoordigers van de Poolse ambassade en de VUMO, Voormalig Uitgezonden Militairen Oosterhout.

Ook de jeugd is vertegenwoordigd: leerlingen van de Openbare Basisschool Rubenshof dragen een gedicht voor en leggen bij ieder graf een bloem.

Het geheel wordt opgeluisterd door de Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout,  het Pools militaire orkest uit Zagan en de solisten Roel Noga en Mos Mosqueira.

Belangstellenden zijn van harte welkom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.