Antoniusviering – een bron van inspiratie

Op donderdag 15 juni de jaarlijkse Antoniusviering in de kerkzaal van Antoniushuis ‘De Vinder’ aan de Sint-Vincentiusstraat 113 A te Oosterhout. De aanvang van de eucharistieviering is om 19.00 uur. De Antoniuszangers onder leiding van dirigent Theo Michielsen verlenen de muzikale ondersteuning.

Dit jaar is het 828 jaar geleden dat Antonius is overleden. De heilige waar de voormalige Antoniusparochie naar is vernoemd en waarvan onze Antoniusgemeenschap nog altijd zijn naamdag op 13 juni viert. Antonius was een populaire heilige, want veel mensen hebben hun zorgen aan hem toevertrouwd en hebben ervaren dat Antonius met hen is begaan.

De Antoniuskerk is al weer meerdere jaren gesloten voor de eredienst, maar de gemeenschap van die voormalige parochie blijft op deze wijze bijeen.

Foto: Wiljan van der Zanden