Mark Buijs wordt burgemeester van Roosendaal

Woensdagavond is in Roosendaal bekend gemaakt dat onze burgemeester Mark Buijs vanaf juni de nieuwe burgemeester van Roosendaal zal worden.

Dit is bekend gemaakt tijdens een bijzondere raadsvergadering in de Roosendaalse raad. Sebastiaan Hamans (CDA), namens de vertrouwenscommissie, maakte daar de voorkeurs kandidaat bekend. Als de voordracht wordt goedgekeurd door het ministerie, zal de beëdiging van Mark Buijs op 18 juni als burgemeester van Roosendaal plaats vinden.

Mark Buijs was een van de 11 kandidaten die allemaal de sollicitatie procedure begonnen, welke grotendeels in Antwerpen plaats vond. Diverse kandidaten vielen tijdens het proces af, maar Mark Buijs bleek al snel een goede klik te hebben met de vertrouwenscommissie (aldus Sebastiaan Hamans). En met zijn 55 jaar en ruime bestuurlijke ervaring met regionale en internationale contacten, bleek Mark dé ideale kandidaat voor Roosendaal.

Hij wordt omschreven door de vertrouwenscommissie als verbinder, dicht bij de bevolking staand, laagdrempelig benaderbaar en een enthousiaste aanjager. Roosendaal kijkt uit naar de samenwerking met hun nieuwe burgemeester.

De vraag is nu….. wie volgt Mark Buijs op in Oosterhout.

Bron: Gemeente Roosendaal