Allereerst wens ik iedereen een voorspoedig, maar vooral ook een gezond 2021

De meesten van ons zullen op een mooie manier kerst en oudjaar gevierd hebben. Daarbij hoop ik dat niet al teveel mensen deze dagen in eenzaamheid of met veel verdriet hebben doorgebracht. Alles is anders en zo zal deze gebeurtenis voor u ook gevoeld hebben. Anders zegt niets over de kwaliteit van dit samenzijn. Tenslotte konden we allemaal met ons eigen gezin en twee gasten zijn. Ach, je zit wel op anderhalve meter afstand van je gasten, maar los van de nieuwjaarshanden en -kussen hoefde dat het grote verschil voor u hoop ik niet te maken.

Ook Christel, de jongens en ik hebben met de beide moeders een mooie kerst mogen beleven. Lekker eten, een spelletje en vooral een goed gesprek met mijn moeder over de impact van corona op de jeugd.

Oud en nieuw was helaas voor mij een wat andere koek. De onrust in sommige wijken heeft mij enorm geïrriteerd, boos en zelfs woest gemaakt. Waarom is het nodig de eigendommen van anderen aan te steken of te vernielen? Waarom mensen bang maken of stenen en vuurwerk gooien naar hulpverleners zoals de brandweer en politie? Ik vind het werkelijk onacceptabel. Ik hoop dat verder onderzoek door politie zal leiden tot aanhouding en berechting van deze onverlaten. Belangrijk is wel dat u zoveel mogelijk aangifte doet bij de politie, want dat zal dit onderzoek bespoedigen.

Ondanks dit voor sommigen slechte begin, voel ik bij velen en mezelf een bepaald verlangen naar en een spanning over wat dit nieuwe jaar ons zal brengen. Ik zal u zeggen, ik weet het ook niet zeker. Maar als ik alles voor mezelf op een rijtje zet, dan denk ik dat we met een voorzichtig begin naar steeds meer vrijheid gaan. Het is bijzonder en tegelijkertijd besef ik dat we hier samen over gaan. Het klinkt misschien raar, maar met iedere Oosterhouter die zich laat vaccineren worden de risico’s op corona kleiner. Dan kunnen de maatregelen steeds verder worden afgebouwd en komt de ultieme vrijheid steeds dichterbij.

Begrijp me niet verkeerd, het is iedereen vrij om zijn eigen keuze te maken en dat moet u ook zeker weloverwogen doen. Maar Christel, de jongens en ik gaan daar zeker voor. Wij vinden vrijheid een groot goed en weten dat we dit niet alleen voor onszélf, maar ook voor anderen kunnen brengen. De keuze voor jezelf betekent in deze tijd juist veel voor anderen. Door nu nog goed op te letten en de straks toenemende vaccinaties, kunnen we langzaamaan weer gaan dromen over hoe we die zo gemiste en kostbare vrijheid gaan invullen.

Graag sluit ik af met de mooie woorden van de in dit jaar op 103-jarige leeftijd overleden zangeres Vera Lynn. Die velen in de oorlog hoop bracht met de woorden “We’ll meet again,  don’t know where, don’t know when…” In het Nederlands betekent dit: “Wij zullen elkaar weer ontmoeten, ik weet niet waar, ik weet niet wanneer.” En dat is wat ik ons allemaal in Oosterhout het komende jaar nog het meeste toewens. Dat we elkaar ontmoeten, groot en klein, op pleinen, in parken, straten en kroegen.

“But I know, we’ll meet again, some sunny day…!”

Oosterhout, meer voor elkaar!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.