Oosterhout start met project Citytrainer

Voor creatieve en sportieve jongeren die meer willen doen met hun talent!

Citytrainer start in Oosterhout. Hierbij leren enthousiaste jongeren zelfstandig sportieve en culturele activiteiten te organiseren en begeleiden. Voor hen een kans om meer te doen met hun creatieve en sportieve talent. Voor de stad een nieuwe bron van sociale en maatschappelijke activiteiten.

Een erkend certificaat als Citytrainer

Afhankelijk van de coronamaatregelen start de eerste cursus in het najaar van 2021. In negen weken gaan de jongeren aan de slag met thema’s als presenteren, lesopbouw, activiteiten organiseren, werving en selectie en conflicthantering. Na afronding van de theorie volgen 15 uur praktijkervaring bij een sportaanbieder, vereniging, welzijnsorganisatie of bij wijk- en vakantieactiviteiten. Onder begeleiding van een coach organiseren de jongeren een sportieve activiteit of een cultureel evenement. Als ze theorie en praktijk succesvol afronden, krijgen ze een erkend certificaat en zijn ze officieel Citytrainer. Vanaf dat moment kunnen ze zelf aan de slag met hun eigen ideeën voor sportieve en culturele evenementen.

Activiteiten organiseren en begeleiden voor Oosterhout

Citytrainer versterkt niet alleen de jongeren die meedoen, maar ook onze Oosterhoutsesamenleving. Citytrainers kunnen straks zelf activiteiten organiseren en begeleiden. Voor hun eigen buurt, wijk, dorp of heel Oosterhout. Zij weten heel goed aan welke activiteiten behoefte is, wat vernieuwend en uitdagend is en hoe ze anderen in hun omgeving op de hoogte kunnen brengen. Dat is waardevol voor de samenhang in Oosterhout. 

Programma De Brede Buurt

Citytrainer wordt georganiseerd vanuit het programma De Brede Buurt. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Oosterhout met MOOVE Oosterhout, h19, Theek 5, Surplus Welzijn en Delta Onderwijs. Het programma zet sport, cultuur en taal in als middel om maatschappelijke doelstellingen te realiseren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sociale cohesie, participatie, leefbaarheid en gezondheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.