Politie vraagt opnieuw aandacht voor Meisje van Teteringen

De politie gaat nog een poging doen om de identiteit van het zogenaamde ‘Meisje van Teteringen’ te achterhalen. De zaak gaat over een vrouw waarvan het lichaam in 1990 werd gevonden in een bos bij Teteringen.

Veel is er niet bekend over de vrouw. Het lichaam werd verpakt aangetroffen in het Cadettenkamp. Vermoedelijk was ze tussen de 15 en 25 jaar en de kleding die ze aanhad, was op dat moment alleen in België te koop.

De politie maakte op basis van de beschikbare informatie nog een tekening van het gezicht van de vrouw. Toch is de identiteit van het slachtoffer nooit achterhaald. Ondanks dat er meerdere mensen werden aangehouden in het onderzoek, werd ook de dader nooit gevonden. Zelfs een beloning van 15.000 euro voor de gouden tip, die nog steeds van toepassing is, leverde niets bruikbaars op.

Interpol

De vernieuwde aandacht voor het Meisje van Teteringen staat niet op zichzelf. De zaak is onderdeel van een campagne van Interpol. Op verzoek van de Nederlandse, Belgische en Duitse politie buigt de internationale politieorganisatie zich nogmaals over 22 zaken. In alle gevallen gaat het om vrouwelijke moordslachtoffers, waarvan de identiteit nooit achterhaald is. Bekende vrouwen uit de drie landen hebben meegedaan aan een oproep voor ‘Operation Identify Me’.

Het is voor het eerst dat Interpol op deze manier informatie over zaken met het publiek deelt. Behalve schetsen van gezichten is op een speciale pagina over de zaak ook te lezen welke andere aanwijzingen er zijn. Mensen die meer weten over de zaak, worden gevraagd om contact op te nemen met de nationale politie.