Winnaars Oosterhoutse Cultuurprijs

Op zondag 7 mei werden in Stadstuin de Schelp de winnaars van de Oosterhoutse cultuurprijs bekend gemaakt. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan Oosterhouters die op cultureel gebied iets hebben betekent of gaan betekenen voor Oosterhout. Uit handen van wethouder van cultuur Willem-Jan van der Zanden, ontvingen de winnaars hun prijzen.

Dit jaar was het de beurt aan Merel Bloemsaat die de stimuleringsprijs in ontvangst mocht nemen.

Zoals de jury het verwoorde (samenvatting): “als net afgestuurd docerend theatermaker geeft Merel blijk van eigen signatuur, overtuigingskracht en passie voor haar vak. Ze staat als een sterke vrouw aan het begin van haar carrière en weet van aanpakken. Ze staat open om te leren en de wereld te ontdekken. Merel gelooft dat in iedereen een verhaal schuilt dat het waard is om naar te luisteren. Daar raakt ze de jury mee. De jury hoopt dat Merel met deze stimulering nóg meer Oosterhouters samenbrengt in ontmoetingen en kan bijdragen in het ontwikkelen van zelfvertrouwen bij mensen, door het verhaal in zichzelf te ontdekken en dit te durven delen.”

De Oevreprijs gaat naar het jubilerende Zoldertejater.

Zoals het juryrapport vermeldt (samenvatting): “als toneelvereniging zijn ze al die jaren actief voor de stad en daarbuiten, om een ieder die iets met theater wil uitproberen of leren, ten dienste te staan. Met verschillende voorstellingen per jaar, zowel voor volwassenen als voor de jeugd, weten ze een grote naam op te bouwen in het Oosterhoutse. Ze zoeken daarin naar verbindingen met maatschappelijke thema’s en actualiteiten. Dat geeft cultuur kracht. Dat geeft cultuur betekenis”.

Benieuwd naar alle genomineerde en hun bijdrage aan het Oosterhoutse culturele leven? Hou dan deze zomer de Oosterhoutse agenda goed in de gaten. Zo regisseert Merel Bloemsaat dit jaar de voorstelling die speelt in het Openlucht Theater, waar Ton Biemans een rol in vertolkt. Ton Schreef de voorstelling die Zoldertejater ten tonele brengt binnenkort. De Schelp is vanaf dit weekend weer elke zondag open met een prachtig zomers programma en gitarist Immer Roelandse (genomineerde voor de stimuleringsprijs) staat 12 november op de planken in Vestzaktheater de Schelleboom. (vanaf 11 mei na 18:00u ook te zien in beeld op ORTS TV en ons YouTube kanaal )