Lezing over immunotherapie

Poppy’s organiseert op 21 juni een lezing over immunotherapie

Twee medisch specialisten van het Amphia Ziekenhuis vertellen alles over immunotherapie 

Operaties, chemotherapie en bestraling zijn bij de meeste mensen bekend als behandelingen bij kanker. Immunotherapie is dat veel minder, terwijl deze behandelvorm in de laatste jaren steeds vaker ingezet wordt. Bij immunotherapie wordt het eigen afweersysteem van de patiënt gestimuleerd om de kankercellen aan te vallen en te vernietigen. Vaak met succes. Maar ook deze behandeling heeft bijwerkingen en kan niet bij alle vormen van kanker ingezet worden.

Twee medisch specialisten, beiden verbonden aan het Amphia ziekenhuis, mevrouw Stevense-den Boer internist oncoloog en de heer K. van der Leest longarts, geven uitleg over immunotherapie en beantwoorden vragen zoals wanneer het ingezet kan worden en welke bijwerkingen er kunnen optreden. Ook zullen zij ingaan op de resultaten van immunotherapie en de toekomstige ontwikkelingen en mogelijkheden. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Dr. M. Stevense-den Boer is internist-oncoloog in het Amphia ziekenhuis bij de afdeling Oncologie en het Immunotherapiecentrum. Haar expertise is immunotherapie, melanoom, blaas- en nierkanker en borstkanker. Dr. K. van der Leest, is als longarts eveneens verbonden aan het Amphia ziekenhuis. Hij is specialist op het gebied van longoncologie en betrokken bij het Long Oncologisch Centrum en het Immunotherapiecentrum.

Aanvang lezing: 19.30 uur

Inloop: vanaf 19.00 uur

Aanmelden kan helaas alleen via de website https://inloophuispoppys.nl/activiteiten.

 

Over Poppy’s 

Kanker zet het leven behoorlijk op zijn kop. En dan kan het prettig zijn om een plek te hebben waar je naartoe kunt gaan. Poppy’s is een centrum voor leven met en na kanker en ondersteunt bij het hervinden en versterken van de kwaliteit van leven; tijdens en na de ziekte. Of je nu zelf getroffen bent door kanker of als naaste of nabestaande betrokken bent, onze deur staat voor je open. Wees welkom.  

Poppy’s organiseert activiteiten gericht op informatie, ontmoeting, ontspanning, beweging, creativiteit en ondersteuning vanuit het perspectief wat je allemaal nog wél kunt. In ons centrum aan de Mathildastraat 69 in Oosterhout zijn mensen uit de hele Donge- en Amerstreek welkom. Kijk voor meer informatie op: www.inloophuispoppys.nl