KORENDAG bij Museum Oud-Oosterhout

Op zaterdag 10 juni organiseert Museum Oud-Oosterhout ook dit jaar een korendag. Vanwege het 30-jarig bestaan van het museum is het deze keer een extra uitgebreide editie. Vanaf 10 uur komen er 11 koren steeds 45 minuten zingen. Het laatste koor start met hun optreden om 18.20 uur. Na het succes van voorgaande edities was het geen probleem om een gevarieerd aanbod samen te stellen. Het repertoire varieert van licht klassiek tot pop, van luisterliedjes tot meezingers. Achtereenvolgens zingen het koor The Monday Crew, Meezingkoor Sangdoel, Vrijetijdskoor Oosterhout, De Vrolijke Noten, Sparkling People, Zing en Swing, Chapeau, De Baronica’s, Chordanova, Koor van Toen en Nie-Ko sluit de dag af. 

Het museumpark is een mooie entourage voor de vele muzikale klanken. Los van de vaste expositie met de 250 miniaturen van panden die rond 1930 in het centrum van Oosterhout stonden, is er buitenkunst in de vorm van grote stalen kunstwerken gemaakt door Bert Goossens te zien. In het binnenmuseum is er de expositie van de Solexverenigingen Solexo 1 op 70 en Vroem te bewonderen. 

De entree is € 5,00, voor kinderen van 4 t/m 12 € 4,00 en wie een museumkaart heeft kan gratis naar binnen. Het museum ligt aan de Bredaseweg 129 in Oosterhout. Parkeren is gratis en het museum is rolstoelvriendelijk. Op de website en op Facebook vindt men alle verdere informatie. https://www.brabantsmuseumoudoosterhout.nl