Burgemeester Mark Buijs wil perspectief bieden aan jeugd in Gr8 hotel

In de 38ste aflevering van Een (H)eerlijk Gesprek, een tv-programma van de ORTS, staat de opvang van vreemdelingen centraal. Zowel de opvang van mensen uit Oekraïne, als asielvragers. De afgelopen week bracht BN DeStem een rapportage over mogelijke misstanden bij de opvang van minderjarige asielzoekers in het Gr8 Hotel in Oosterhout. Natuurlijk kwam deze situatie ook aan de orde in het gesprek dat Dennis van Oers had met burgemeester Mark Buijs. De burgemeester toont zich zeer bezorgd over de verblijfssituatie in het Gr8 Hotel. Hij geeft aan dat de gemeente voor deze opvang zijn nek heeft uitgestoken, maar dat hij aanloopt tegen Rijksbeleid dat asielvragen wil ontmoedigen door te zorgen dat deze jongeren geen perspectief hebben. Hij krijgt daardoor niet de middelen om ook voor deze mensen Burgervader te kunnen zijn. Hij zegt dat hij als burgemeester geen politicus is, maar wel Burgervader wil kunnen zijn voor de mensen die door politieke besluiten in Oosterhout verblijven. “Ik moet deze jongeren aan hun lot overlaten”, zegt de burgemeester voor de ORTS camera. Hij hoopt op betere wetgeving.

Het programma biedt ook een beeld van de opvang van mensen uit Oekraïne in het voormalige verpleeghuis van Amphia in Oosterhout. KLIK HIER voor het interview