Geslaagde Finaledag ZLM Tour in Oosterhout ondanks de hitte

Met veel bezoekers en een levendige stad, feliciteren we de grote winnaar van de dag en van de gehele ZLM Tour Olav Kooij. De prachtige koers, het mooie weer en de gezellige sfeer in de stad zorgde voor veel spanning en vermaak voor jong en oud. Inwoners en toeristen keken hun ogen uit en genoten met volle teugen van dit wielerfeest. Komende twee jaar zal de finaledag van de ZLM Tour wederom in Oosterhout plaatsvinden.

De start op de Markt en finish op de Slotlaan

Het startschot van de ZLM Tour vond plaats op de Markt. Wethouder Dees Melsen had de eer het startschot te geven en genoot van de sfeer op de Markt. “De dag begon gelijk met veel gezelligheid. De Markt stond vol met inwoners en toeristen. Zij genoten van de ploegenpresentatie, waarna de renners begonnen aan hun laatste koers van de ZLM Tour. Er werd volop genoten van de muziek en activiteiten op de Markt,” aldus de wethouder Toerisme en Evenementen.

Het parcours keerde rond 15.30 uur terug in Oosterhout en passeerde maar liefst viermaal de finishlijn aan de Slotlaan. Rondom de finish was er volop vertier. In het wielerdorp genoten inwoners en toeristen van de vele touringcars, vracht- en volgwagens, het VIP café, de muziek en de verschillende activiteiten. Bezoekers genoten van de feestelijke sfeer die werd versterkt door het stralende zonnetje. Het criterium voor junioren en het criterium voor recreanten waren ook geslaagde wedstrijden, die voor terugkomst van het peloton plaatsvonden op de Slotlaan. Het criterium junioren werd gewonnen door Renzo Maretti. Het criterium voor recreanten werd gewonnen door Jürgen Schrik.

De grote winnaar

Na een spannende race was Olav Kooij de uiteindelijke grote winnaar van de dag. Met zijn indrukwekkende prestatie wist hij de finishlijn als eerste te passeren. Ook mag hij zichzelf kronen tot winnaar van de gehele ZLM Tour. Het gemeentebestuur feliciteert Olav Kooij met zijn knappe prestatie.

Tot volgend jaar

De komende twee jaar zal de finaledag van de ZLM Tour wederom in Oosterhout plaatsvinden. Volgend jaar belooft opnieuw een feestelijke dag te worden, vol bruisende activiteiten en spannende wielermomenten. Zet zondag 9 juni 2024 in uw agenda en mis het niet!

Foto: Quinten Goris