Sporting Martinus thuis onderuit tegen TSC 0-2

Zomaar even op een door de weekse avond moest TSC de 2e ronde gaan spelen in Amstelveen. Wie zegt dat het amateur voetbal voor de regio bestemd is zit er ver naast. We gaan nu landelijk en wie weet binnenkort wel over de landsgrenzen. Het moet niet gekker worden. De bus met spelers en de nodige supporters vertrok rond de klok van 16 uur richting Amstelveen. De harde muziek en de nodige drankjes werden bewaard voor de terugreis en dan alleen met goed resultaat. Maar wat was het een avond een inzet die je zelden ziet van beide kampen waar TSC toch de bovenliggende partij was. De wedstrijd werd gespeeld onder leiding van Roelof Luinge , de meest ervaren scheidrechter bij de KNVB. Met meer dan 800 wedstrijden op zijn naam was hij deze keer de juiste man op de juiste plaats. TSC kwam nog voor rust op een verdiende voorsprong door de altijd scorende Bas Blokdijk 0-1. Kort na de thee was het Bart Dirven die TSC op 0-2 bracht. Nu was het controleren en zorgen dat de aansluitingstreffer uitbleef. Ondanks dat er nogal wat extra tijd bijkwam kon Sporting Martinus niet meer scoren. Dit mede dankzij een in vorm verkerende doelman Yannick Millenaar en zijn uitstekend functionerende verdediging voor hem. TSC had een puike prestatie neer gezet temeer omdat een aantal heel ervaren spelers van de kant af moesten toekijken. Eens temeer bleek dat trainer Ad Looymans met zijn technische staf kan putten uit een brede gelijkwaardige selectie. Dit geeft in ieder geval heel veel vertrouwen voor zondag als de nieuwe tegenstander Roden uit Groningen op bezoek komt naar Oosterhout. Dan zal bekend worden wie er een week later in de finale staat voor die felbegeerde plaats in de 1e klasse. Roden is voor TSC een geheel onbekende tegenstander maar dat is hetzelfde voor hun die TSC nog niet kennen. Ze zullen zeker even met hun oren en ogen knipperen als ze het veld opkomen. Een prachtig complex , met heel veel supporters die TSC gaan steunen. U komt nu toch zeker ook kijken. Want een ding is zeker dit is voorlopig de laatste thuiswedstrijd van dit tot nu toe zo succesvolle seizoen. Alles en iedereen rekenen op uw aanwezigheid. Tot zondag om 14.00 uur aan de Warandelaan.

Verslag: Henk Jansen

Foto: TSC