TSC in de finale na 3-1 winst op vv Roden

Eindelijk is het dan zover. TSC mag na vele jaren weer een finale gaan spelen om te promoveren naar de eerste klasse. Maar dan moest er nog wel even gewonnen gaan worden in de halve finale van een club boven uit het land. En zo simpel zou het niet worden. Het is dan nog wel Drenthe maar ze zitten maar 10 km. onder Groningen. Niet alleen de nodige supporters waren mee gekomen met de tot nu toe nog in de 1e klasse spelende Rodenaren . Maar ook een complete cameraploeg die de gehele wedstrijd op kwamen nemen om deze in de avond af te spelen in Drenthe. TSC moest het weer doen zonder aanvoerder Marnix van der Velden en Tim Rubenkamp om zomaar even een paar routiniers op te noemen. Maar nee het blijkt eens temeer dat niet een of meer spelers gemist kunnen worden. Het gaat om het collectief , als dat goed is dan kun je heel wat aan met teamwork. De ploeg uit Roden begon heel offensief en kam al snel op 0-1 mede door een foutje in de verdediging werd de bal hard en laag ingeschoten . Alles en iedereen wat TSC was schrok enorm en nu moesten de mouwen echt omhoog met deze extreme temperaturen. Nog erger, leek het even later te gaan worden maar die bal ging in het zijnet. Vanaf dat moment leek TSC weer tot zichzelf te komen. Ze kwamen meer toe aan balbezit en kregen zelfs al kleine kansjes. Nog voor rust viel dan ook terecht de 1-1 door een goal van Ryan Snoeren. Even daarvoor had Raymon Raams het geluk aan zijn zijde dat hij geel kreeg waar rood niet misstaan had. Langs de andere kant had TSC recht op een strafschop na zuiver hands wat de scheidrechter ontgaan was. Na de thee was het eigenlijk alleen maar TSC die het spel bepaalde. Ze geloofde in een positief resultaat en kwamen dan ook meer dan terecht door een pracht goal van Bart Dirven op 2-1 uit een puike voorzet van Joury den Boogert . Ondertussen was het nog wel een paar keer dat TSC doelman Yannick Millenaar wereldreddingen moest verrichten. Dit bij enkele sporadische uitvallen van vv Roden. Langs de andere kant was het met name Nino Doelman die eerst nog een paar open kansen onbenut liet voor TSC maar tegen het einde wel de 3-1 scoorde. Een dik verdiende overwinning en heel zuur voor mensen die nu bijna 2 uur in de bus moeten met een nederlaag op zak. Zo kan het lopen en zo kan het gaan. TSC zit in een juiste flow en hopelijk kunnen ze dat nog een week volhouden. Tot nu toe alleen maar heel veel respect voor technische staf, spelers en iedereen die er op zijn of haar manier dit succes hebben weten neer te zetten.

TSC speelt zondag de finale tegen Union uit Malden.

U ziet om te promoveren ben je verplicht het hele land door te reizen. Na Cluzona uit Wouw, Sporting Martinus uit Amstelveen, vv Roden uit Drenthe . De finale wordt tegenstander Union uit Malden bij Nijmegen. Natuurlijk gaan we allen ons licht opsteken over dit team. Onderling moeten beide clubs afspraken gaan maken waar de strijd zal plaats vinden. We houden iedereen zoveel mogelijk op de hoogte. Maar een dings is zeker dit TSC team verdient alle steun die er is en we rekenen dan ook op heel veel supporters die mee gaan. Laat de lucht daar blauw wit gaan kleuren als nooit tevoren . Zoiets maak je maar zelden mee. Ga kijken, neem broer, zus en heel je schoonfamilie mee. Wat kan het gezellig worden als het gaat zoals we allen hopen.

(Verslag Henk Jansen)

Foto: TSC