BIZ Weststad veiligheidsmiddag

Op 13 juni is er een informatieve middag georganiseerd over veiligheid voor de ondernemers van Weststad. Sinds 2017 zijn deze ondernemers georganiseerd in een Bedrijven Investeringszone (BIZ) en zij hebben aangegeven dat het thema veiligheid een hoge prioriteit heeft.

Eén van de sprekers was wijkagent Cas van der Staak, die onder andere aangaf dat signaleringen en melding uit de omgeving van cruciaal belang zijn voor de politie. Jammer dat een lokbus die een week op Weststad heeft gestaan, slechts 3 meldingen opleverde. Cas is over dit onderwerp aanstaande zaterdag om 14.00 uur ook te horen in Oosterhout Vandaag op Zaterdag.

Xander Koppelmans vertelde de aanwezigen hoe hij slachtoffer werd van cybercrime en welke impact dit had op zijn onderneming en zijn privé-leven. Een ervaringsdeskundige met een crimineel verleden maakte de luisteraars duidelijk hoe makkelijk de mens als zwakste schakel is in te zetten voor criminele activiteiten. Hij gaf de ondernemers tips waar zij op kunnen letten en welke signale ze kunnen oppikken.