Oosterhout peukenvrij

Voor veel mensen is het een doorn in het oog: sigarettenfilters die op de grond liggen. Bovendien zijn ze schadelijk zijn voor het milieu. Een sigarettenfilter is gemaakt van plastic. Elke dag belandt een vuilniswagen vol peuken in de natuur in Nederland.

Jan Daamen (organisator Plastic PeukMeuk Oosterhout) geeft aan dat veel zwerfafvalrapers (Zappers) peuken laten liggen, omdat het er zoveel zijn. Er is geen beginnen aan, of beter gezegd: er komt geen einde aan de peuken op straat.

Jan heeft een leuk initiatief bedacht om Oosterhouters aan te sporen om op 1 juli mee te doen met een opruimactie. Voor elke 100 peuken die iemand inlevert bij het inleverpunt op de Markt, maakt diegene kans op een leuke attentie. Wat dat is, blijft nog even geheim.

Vragen? Mail die naar: oosterhoutpeukenvrij@gmail.com.