Lokale omroep BredaNu mag door

Op 15 juni heeft de gemeenteraad van Breda besloten om het Commissariaat van de Media te adviseren om de aanwijzing van BredaNu als lokale omroep van Breda met 5 jaar te verlengen. Het Commissariaat beslist, maar het advies van de gemeenteraad weegt zwaar mee in het oordeel.

Sinds enige tijd helpen medewerkers van BredaNu en de ORTS elkaar bij het maken van programma’s. Zo kan het zijn dat u tijdens Carnaval of het Parkfeest vrijwilligers van BredaNu bent tegengekomen in een eigen of ORTS-shirt. Ook maken beide omroepen sinds een paar maanden samen het TV-programma Met Passie Gemaakt. Hiervoor leveren beide organisaties reportages aan en zenden dit uit op beide zenders.

Johan Westra, voorzitter van de ORTS, geeft aan: “De ORTS feliciteert BredaNu met deze mooie stap, wat een mooi vertrekpunt is voor verdere samenwerking. Ik verwacht dat ons aanbod van programma’s groeit en verbetert door deze samenwerking”.

Bron foto: BredaNu