Op de step, op de step

Wim Sonneveld zorg er jaren geleden al een lied over: op de step. Jos en Jordy Pheninckx gaan 24 juni op de step van Den Hout naar Rotterdam en ook weer terug. De meeste deelnemers worden met de bus naar Rotterdam gebracht en steppen dan terug naar Den Hout, maar voor Jos en Jordy is dat te makkelijk.

Jos doet al voor de twintigste keer mee aan de steprace en Jordy voor de dertiende keer. Dik 100 kilometer gaan vader en zoon steppen. Jordy geeft aan dat het verstandig is om allebei je benen te laten werken tijdens de race. Afwisselen van been is aan te raden, om zo de kracht te verdelen.

Voor vader Jos is het nog even spannend of hij kan mee steppen, want hij heeft pas een nieuwe knie en mag misschien nog niet steppen. Hij heeft al aangegeven dat hij desnoods de fiets pakt en zo met zoon Jordy meerijdt.