Actualiteit troef in de fotowedstrijd

Er gaat geen dag voorbij of in de media gaat het over klimaatverandering en de consequenties hiervan voor de mens. Hittegolven, overstromingen, verdroging en watertekort zijn een terugkerend onderwerp van gesprek. Wat dat betreft is de fotowedstrijd voor de verkiezing van de nieuwe stadsfotograaf Oosterhout superactueel. Die staat namelijk in het thema van klimaatadaptatie, hetgeen zoveel betekent als ‘aanpassen aan ander weer’.

De fotowedstrijd is al sedert mei in volle gang. Intussen zijn er nog drie kandidaten overgebleven die een kans maken op de nominatie, dat zijn Bianca Dijck, Anne Marie Rasenberg en Natasja Hooijdonk. Zij hebben al een aantal foto’s over het thema klimaatadaptatie door de vakjury laten beoordelen. In hun meest recente opdracht brengen zij ‘Oosterhout wadistad’ in beeld. Ook maken zij een serie van drie foto’s over een organisatie die actief is op het gebied van klimaatadaptatie.

Een vakjury bepaalt vervolgens wie er door mag naar de volgende ronde. Na die ronde volgt er nog een tentoonstelling van het werk van twee genomineerden en een publieksverkiezing. Uiteindelijk zal op 1 oktober de nieuwe stadsfotograaf Oosterhout bekend zijn. Op dat moment treedt de huidige stadsfotograaf Marco Broos af.

Maar het thema klimaatverandering zal dan zeker nog niet van de agenda verdwenen zijn.

Foto: Marco Broos